Geoană face aluzie la remanierea lui Tabără, Ariton, Ialomiţianu

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a anunţat, în şedinţa Biroului Permanent, că în octombrie premierul Boc va fi prezent în acest for legislativ la "Ora Guvernului" şi că vor veni la informări ministeriale şi deţinătorii portofoliilor Agriculturii, Economiei, Finanţelor - "aceştia sau viitorii".

585 afișări
Imaginea articolului Geoană face aluzie la remanierea lui Tabără, Ariton, Ialomiţianu

Geoană face aluzie la remanierea lui Tabără, Ariton, Ialomiţianu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Conform stenogramei şedinţei Biroului Permanent din această săptămână, Mircea Geoană i-a anunţat pe membrii acestuia despre "o prezenţă la «Ora Guvernului» a primului-ministru, undeva în luna octombrie 2011". Conducerea Senatului a aprobat, în 6 septembrie, instituirea "Orei Guvernului", care presupune invitarea, lunar, a premierului pentru ca acesta să susţină în plen rapoarte de activitate. Emil Boc a anunţat de atunci că va da curs invitaţiei Senatului.

În şedinţa Biroului Permanent, Geoană a anunţat şi prezenţa unor miniştri la informările ministeriale de la Senat, primul dintre aceştia fiind ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în 10 octombrie.

"Pe 10 octombrie 2011, va veni acesta sau viitorul ministru (al Agriculturii - n.r.). Pe 24 octombrie 2011, va veni ministrul Economiei, acesta sau viitorul. Ministrul Economiei şi ministrul de Finanţe vor veni înainte de ECOFIN (14 noiembrie 2011), aceştia sau viitorii. Ministrul Mediului va veni pe 21 noiembrie 2011", a adăugat Mircea Geoană.

Explicaţiile preşedintelui Senatului nu au fost urmate de nicio replică a vreunui membru al Biroului Permanent.

O serie de lideri PDL, dar şi preşedintele Traian Băsescu au evocat în ultimele săptămâni posibilitatea realizării unei remanieri guvernamentale.

Între numele de miniştri vehiculate în contextul remanierii se află cele al lui Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), dar şi cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

"Sunt convins că la momentul potrivit se va face. Cu certitudine trebuie făcută o remaniere", a spus Băsescu, în 23 septembrie, la o emisiune televizată, întrebat când şi dacă se va face remaniere. Lideri democrat-liberali au evocat, la rândul lor, posibilitatea realizării unei remanieri, însă au susţinut că acest subiect nu a fost discutat până acum în conducerea partidului.

Pe de altă parte, conducerea PDL şi liderii organizaţiilor judeţene se vor întâlni, duminică, oficial premierul Emil Boc anunţând că vor fi discutate priorităţile politice şi legislative, nu tema remanierii, însă aceasta s-ar putea afla totuşi pe agendă, alături de subiectul legat de Mişcarea Populară. Potrivit unor surse din partid, la întâlnire este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu, cu toate că, potrivit lui Boc, acesta nici nu a fost invitat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici