Geoană: Ion Iliescu va avea spijinul PSD, când este atacat politic

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, că atât preşedintele de onoare, Ion Iliescu, cât şi ceilalţi colegi de partid vor avea sprijinul PSD atunci când sunt atacaţi la nivel politic.

1 afișare
Imaginea articolului Geoană: Ion Iliescu va avea spijinul PSD, când este atacat politic

Geoană: Ion Iliescu va avea spijinul PSD, când este atacat politic

“Vom fi solidari cu orice coleg de-al nostru, inclusiv cu domnul Iliescu, atunci când este vorba de o acţiune motivată politic. Este o acţiune motivată şi manipulată politic. Este vorba de oameni care încearcă să se facă utili puterii actuale”, a precizat Geoană, răspunzând unei întrebări privind modul în care va reacţiona PSD faţă de solicitarea venită din partea unor ONG-uri de a se delimita de Ion Iliescu în cazul rechizitoriului Parchetului instanţei supreme.

„Deci şi domnul Iliescu şi ceilalţi colegi ai noştri, când sunt atacaţi politic, vor avea sprijinul nostru, aşa cum este cazul şi la acest demers”, a precizat Geoană, menţionând că va răspunde solicitării respective printr-o scrisoare în care va sublinia poziţia PSD.

Forumul Civic Românesc i-a cerut, luni, lui Mircea Geoană să se delimiteze de Ion Iliescu şi să îi retragă sprijinul, solicitarea fiind similară cu cea înaintată acestui partid, duminică, de către Alianţa Civică, Asociaţia 21 Decembrie, Liga Studenţilor şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor.

Procurorii au dispus, săptămâna trecută, în dosarul mineriadei din iunie 1990, trimiterea în judecată a generalilor Mihai Chiţac, Gheorghe Andriţa şi Dumitru Costea, precum şi a colonelului Vasile Constantin, partea din dosar privitoare la Ion Iliescu fiind încă în lucru la o altă secţie penală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici