Geoană: Legea votului uninominal trebuie reanalizată

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că legea votului uninominal trebuie reanalizată, întrucât are multe imperfecţiuni, el arătând, pe de altă parte, şi că a existat o campanie "concertată" de influenţare a votului, organizată în defavoarea PSD.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană: Legea votului uninominal trebuie reanalizată

Geoană: Legea votului uninominal trebuie reanalizată (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a precizat că există foarte multe colegii în care PSD a pierdut cu 47, 48 sau 49% din voturi şi a catalogat drept "nedemocratice" situaţiile în care cei care au obţinut locul trei cu 8 sau 9% din voturi au ajuns parlamentari în detrimentul celor dintâi.

"Este clar că această lege trebuie reanalizată", a subliniat Geoană.

El a arătat că, din numărătoarea paralelă efectuată de PSD, explicaţia diferenţei mari între rezultatele prezentate de exit-poll-uri şi rezultatele finale constă în existenţa unei campanii 'concertate" de influenţare a votului.

"Sunt mult prea multe voturi anulate, mult prea multe voturi albe, şi mult prea multe dintre ele sunt în defavoarea PSD. În opinia noastră diferenţa de 5-6 puncte între votul final şi exit-poll-uri nu e dată doar de lipsa de calibrare a acestor institute de sondare. Am constatat că a existat o campanie foarte puternică de influenţare a votului, inclusiv prin metode neortodoxe", a spus Geoană.

Geoană s-a arătat satisfăcut de confirmarea ierarhiei în alegerile parlametare, el precizând că Alianţa PSD+PC îşi confirmă întâietatea în campanie, chiar dacă la un scor mai strâns decât a sperat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici