Geoană: Particip la şedinţa Comisiei de integritate a PSD, deşi am cerut recuzarea lui Şova

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă organizată înainte şedinţei Comisiei de Integritate a PSD, că va participa la întâlnirea acestui for, deşi ceruse recuzarea lui Dan Şova.

230 afișări
Imaginea articolului Geoană: Particip la şedinţa Comisiei de integritate a PSD, deşi am cerut recuzarea lui Şova

Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

El a precizat că va merge la Comisia de integritate, nu pentru dorinţa de a participa la discuţii fără finalitate, acest for având doar dreptul de a face recomandări, ci pentru a arăta că nu din partea sa vine dorinţa de a arunca partidul şi opoziţia în incertitudine.

Mircea Geoană a reamintit de solicitarea sa de revocare a preşedintelui comisiei, Dan Şova, pe care l-a acuzat că s-a antepronunţat în cazul său.

Senatorul PSD a menţionat că solicită în continuare recuzarea preşedintelui Comisiei de Integritate a PSD.

"Din respect pentru instituţiile partidului şi din credinţa că normalitatea, democraţia şi obiectivitatea nu au dispărut din partidul nostru, continuând să solicit recuzarea de la conducerea şedinţei de astăzi a Comisiei de Arbitraj şi Integritatea Morală, am decis să particip la acestă reuniune în condiţiile menţionate", a anunţat Mircea Geoană.

Referitor la solicitarea de recuzare a preşedintelui comisiei, Geoană a subliniat că acesta s-a antepronunţat şi face parte dintre cei care trebuie să fie anchetaţi de comisie pentru "sfatul greşit şi inducerea în eroare" a conducerii partidului cu privire la "aşa-zisa rocadă şi procedură inexistentă pe care a invocat-o".

Preşedintele Senatului a arătat că va prezenta şi nota oficială pe care Departamentul juridic al Senatului a pregătit-o cu privire la situaţia de revocare sau de schimbare a sa din funcţie.

"Este imposibil să poţi să produci o modificare fără a trece prin plen şi votul plenului Senatului României", a rezumat el conţinutul acestui document.

Geoană a spus că rămâne "un soldat fidel al partidului" şi că nu e "opţiunea" sa de a părăsi formaţiunea social-democrată.

Comisia de integritate a PSD se pronunţă, duminică, în legătură cu situaţia în partid a lui Mircea Geoană, acuzat de nerespectarea unor decizii ale conducerii, reuniunea de la ora 13.00 având loc în contextul în care o serie de lideri şi filiale s-au declarat împotriva preşedintelui Senatului.

Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală (CNAIM) a PSD a fost sesizată marţi de către preşedintele PSD, Victor Ponta, în legătură cu posibile încălcări ale Statutului de către Mircea Geoană, după ce BPN decisese înlocuirea acestuia din fruntea Senatului, iar acesta a respins hotărârea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici