Geoană participă la dezbaterea organizată miercuri de ASE şi televiziuni

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, anunţă că a confirmat participarea la dezbaterea electorală de miercuri, de la ora 18.00, de la ASE.

23 afișări
Imaginea articolului Geoană participă la dezbaterea organizată miercuri de ASE şi televiziuni

Geoană participă la dezbaterea organizată miercuri de ASE şi televiziuni (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"În urma primirii invitaţei din partea ASE ş a televiziunilor, Mircea Geoană, preşdintele PSD, confirmă participarea la dezbaterea cu candidaţii la Preşedinţia României, în ziua de miercuri, 18 noiembrie, ora 18.00. În acest sens, conform înţelegerii dintre organizatori şi staffurile candidaţilor, echipa de campanie a lui Mircea Geoană aşteaptă precizări în cursul acestei zile privind tematica şi modul de desfăşurare a dezbaterii", se arată într-un comunicat al PSD.

Conform sursei citate, Mircea Geoană apreciază că această dezbatere este "utilă şi necesară", pentru corecta informare a publicului, privind viziunea candidaţilor asupra problemelor fundamentale cu care se confruntă societea românească.

Mircea Geoană apreciază că desfăşurarea dezbaterii, în prezenţa şi cu participarea reprezentaţilor mediului academic, adaugă acestei dezbateri un plus de calitate şi profesionalism.

Ponta spune că Băsescu doreşte numai discuţii între primii trei candidaţi

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat, luni seară, la Antena 3, că discuţiile pentru viitoare confruntări între candidaţii la alegerile prezidenţiale s-au oprit, pentru că staff-ul lui Traian Băsescu doreşte dezbatere doar între primii trei candidaţi.

Ponta a spus că vine de la o întâlnire cu membrii staff-urilor de campanie ale lui Traian Băsescu, Crin Antonescu, Sorin Oprescu, susţinând că staff-ul lui Băsescu a pus condiţia, pentru eventuale confruntări faţă în faţă, să nu participe decât cel mult trei candidaţi, primii clasaţi în sondaje. Ponta a adăugat că discuţiile s-au oprit, astfel, pentru că partea social-democrată nu poate să le spună lui Kelemen Hunor sau lui Remus Cernea să nu participe la astfel de dezbateri.

Pe de altă parte, Victor Ponta a susţinut că Traian Băsescu a minţit atunci când a spus că rectorul de la ASE este membru PSD şi din cauza aceasta nu ar putea participa la o dezbatere cu Geoană organizată la această instituţie. El a precizat că rectorul Academiei de Studii Economice nu este membru PSD.

La rândul său, candidatul independent Sorin Oprescu a spus, la Antena 3, că, luni seară, în discuţia referitoare la organizarea unei eventuale confrunări între candidaţi, staff-ul lui Traian Băsescu s-a declarat împotriva unei participări a şefului statului la dezbateri la care să fie prezent şi primarul general al Capitalei.

Întrebat dacă se va duce la confruntarea de miercuri de la ASE, Oprescu a spus că nu l-a invitat nimeni.

Şi candidatul UDMR Kelemen Hunor a spus că, dacă va fi invitat la astfel de dezbateri, este dispus să participe.

Sever Voinescu neagă că negocierile între staff-uri ar fi în impas

Purtătorul de cuvânt al candidatului Traian Băsescu la Preşedinţie, Sever Voinescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că negocierile între staff-urile de campanie nu au ajuns în impas, precizând că o nouă întâlnire va avea loc în cursul zilei pentru stabilirea ultimelor detalii pentru dezbatere.

"Nu ştiu ce a declarat domnul Victor Ponta aseară (luni seară - n.r.), dar, dacă a spus că negocierile s-au blocat, dezmint categoric. Chiar am convenit ca astăzi (marţi - n.r.), la ora 13.00, să ne întâlnim să punem la punct ultimele detalii", a declarat Sever Voinescu.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, locul propus pentru găzduirea acestei dezbateri "nu este tocmai potrivit".

Sever Voinescu a menţionat că staff-ul de campanie a lui Traian Băsescu doreşte, "în principiu", o dezbatere între cei trei principali candidaţi, respectiv între Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu, dar că discuţiile vor continua, marţi, la ora 13.00.

Mircea Geoană a declarat, sâmbătă, că nu participă la dezbaterea de la Cluj-Napoca, respectându-şi programul de campanie stabilit la Brăila şi Tulcea şi a lansat invitaţia ca o confruntare între candidaţi să aibă loc miercuri, la Academia de Studii Economice din Bucureşti. Geoană, a reluat, duminică, la Focşani, invitaţia către Traian Băsescu şi ceilalţi candidaţi la Preşedinţie de a participa, miercuri, la o dezbatere publică la ASE, care să fie transmisă în direct de televiziuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici