Geoană: Pesedişti, luaţi-vă partidul înapoi! În caz contrar, voi gândi platforma unei stângi moderne

Senatorul Mircea Geoană, exclus din PSD, a declarat vineri că face apel la "pesediştii adevăraţi să-şi ia partidul înapoi" şi să-şi aleagă o altă conducere, nu "frăţia banului Ponta-Ghiţă-Dragnea", arătând că, în caz contrar, va gândi o platformă a unei stângi moderne, autentice şi democrate.

791 afișări
Imaginea articolului Geoană: Pesedişti, luaţi-vă partidul înapoi! În caz contrar, voi gândi platforma unei stângi moderne

Mircea Geoană (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Mircea Geoană a spus într-o conferinţă de presă că este adevărat că el şi Victor Ponta nu gândesc la fel, arătând că el nu face parte din ”frăţia banului Ponta-Ghiţă-Dragnea”.

”Acesta nu este PSD-ul adevărat, stânga adevărată, cea aşteptată de milioane de cetăţeni. Atunci, vă spun: Pesedişti adevăraţi, luaţi-vă partidul înapoi şi aveţi un instrument în statutul partidului, aliniatul 2 articolul 3, care spune în mod explicit că preşedintele PSD se alege prin votul tuturor membrilor de partid, 400.000 de membri PSD. Veţi avea dreptul, dacă vi-l veţi cere, să vă alegeţi viitoarea conducere şi viitorul partidului. Apelul meu merge către pesediştii adevăraţi din nivelul 2 şi 3 al partidului, care nu au de-a face nici cu frica de a fi excluşi şi nici cu lăcomia de a face parte din triada din Frăţia banului", a afirmat Geoană.

El a spus că, dacă pesediştii adevăraţi vor dori să facă acest lucru el le va fi alături şi va pune umărul, iar în caz contrar va gândi o platformă a unei ”stângi moderne, autentic-democrate”.

"Dacă veţi dori să pun din nou umărul, cum am mai făcut-o, voi răspunde apelului dumneavoastră. Dacă vă place ca această camarilă, clică să confişte partidul şi să aplice planul B (...) excluderea a tot ce înseamnă rival în partid şi un PSD de 15% care să fie al lor, dacă nu veţi ridica vocea şi glasul, dacă nu vă veţi cere dreptul democratic de a alege conducerea, dacă veţi accepta ca în 2010 Ghiţă Sebi să pună camere de luat vederi la Congres, vă spun cu regret, ca un om care a fost alături de voi, atunci va trebui să gândim o platformă a unei stângi moderne autentice, democrate şi care ascultă vocea străzii. Sunt convins că pesediştii adevăraţi, pe care îi încurajez să-şi ia partidul înapoi, au ascultat vocea străzii", a adăugat Geoană.

El a mai arătat că nu are niciun fel de resentimente şi este ”la dispoziţia tuturor celor care văd în stânga reformată o soluţie pentru problemele societăţii”.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, joi, excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici