Geoană: Principalii adversari ai modernizării României, administraţia şi statul nereformat

Preşedintele PSD Mircea Geoană, a declarat, marţi, la o masă rotundă a Institutului Aspen România, că principalii adversari ai modernizării ţării sunt administraţia publică şi modul nereformat cum funcţionează statul

14 afișări
Imaginea articolului Geoană: Principalii adversari ai modernizării României, administraţia şi statul nereformat

Preşedintele PSD, Mircea Geoană (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană, preşedinte al Institutului, a afirmat că actuala criză economică constituie o perioadă de "imense mutaţii", comparabile, ca magnitudine şi ca reaşezări geo-politice, cu căderea comunismului de acum 20 de ani.

El a spus că, după o primă fază de "răspuns ad-hoc" al autorităţilor de la Bucureşti la provocările crizei globale, ar trebui să se intre într-o a doua etapă, mai strategică, de pregătire a relansării economice.

Geoană s-a declarat optimist moderat cu privire la repornirea creditării, după semnalele date de Banca Central-Europeană şi Banca Naţională a României. "Există licăriri de speranţă", a spus el.

Geoană a afirmat că, după 20 de ani de la schimbarea regimului politic în România, actuala criză ar putea constitui momentul recunoaşterii faptului că administraţia publică este încă nereformată.

De asemenea, el a criticat "atitudinea de vătaf" a guvernelor post-decembriste faţă de firme şi a apreciat că Executivul ar trebui să dedice mai multă energie pentru transformarea mediului de afaceri într-unul european.

"A sosit momentul recunoaşterii faptului că principalul adversar al modernizării României este administraţia publică şi modul în care funcţionează statul. (...) Nu poţi deveni o naţiune modernă cu un stat nereformat. (...) A sosit momentul să ne reaşezăm priorităţile naţional şi să ne debarasăm de comoditatea «lasă că merge şi aşa»", a declarat Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici