Geoană: Procesul electoral la Voineşti, profund viciat de BEC

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că procesul electoral în comuna Voineşti a fost viciat de hotărârea "profund ilegală şi imorală" a BEC de a desemna drept câştigător pe al doilea clasat în alegeri, după decesul candidatului PSD, care întrunise cele mai multe voturi.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: Procesul electoral la Voineşti, profund viciat de BEC

Geoană: Procesul electoral la Voineşti, profund viciat de BEC (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a exprimat condoleanţe pentru candidatul PSD la primăria Voineşti, Neculai Ivaşcu, care a decedat duminică, în timpul desfăşurării procesului electoral.

El a afirmat că situaţia de la Voineşti este "extrem de ciudată", în condiţiile în care Biroul Electoral Central (BEC) a decis să nu anuleze scrutinul după decesul candidatului PSD şi l-a desemnat câştigător al alegerilor pe contracandidatul acestuia în turul doi.

Geoană a spus că decizia BEC a fost "profund imorală şi ilegală" şi a viciat procesul electoral.

El a apreciat că BEC ar fi trebuit, după decesul candidatului PSD, să decidă repetarea alegerilor pentru funcţia de primar, la care să participe candidaţii tuturor partidelor înscrise în cursa electorală.

Geoană a spus că dacă BEC nu va da curs solicitării de repetare a alegerilor în Voineşti, PSD se va adresa Justiţiei, iar dacă nici în acest caz nu va fi invalidată decizia BEC, va organiza un referendum în comuna respectivă, pentru repetarea alegerilor.

BEC a adoptat, luni, o hotărâre de interpretare în urma căreia candidatul PNL la funcţia de primar al comunei ieşene Voineşti urmează să fie declarat primar de către biroul electoral comunal din localitate, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul PNL în BEC, Tudor Chiuariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici