Geoană: Programul "Prima Casă" nu este eficient

Preşedintele PSD, Mircea Geoană a declarat, joi, la Râmnicu Vâlcea, că intenţiile celor care au conceput "Prima Casă" au fost de bună-credinţă, dar că, din păcate, aplicabilitatea programului "nu este eficientă", spunând că va cere în coaliţie regândirea acestuia.

10 afișări
Imaginea articolului Geoană: Programul "Prima Casă" nu este eficient

Geoană: Programul "Prima Casă" nu este eficient (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Noi ne-am fi dorit programe care să stimuleze construcţii de case şi apartamente noi în care să stea cu chirie subvenţionată tineri care la această oră nu au posibilitatea să facă un împrumut bancar. Acest proiect ar fi dat un avânt industriei pe orizontală, s-ar fi dezvoltat fabricile care produc materiale de construcţii, termopan, parchet, gresie şi, implicit, s-ar fi generat noi locuri de muncă", a spus Mircea Geoană.

El a mai spus că programul "Prima Casă" nu permite atingerea scopului pe care şi l-a propus Guvernul şi că, de aceea, va ridica în coaliţie problema regândirii acestuia, pentru a se analiza dacă garanţiile guvernamentale nu ar fi mai bine folosite într-un program de construcţie de locuinţe cu chirie subvenţionată.

Mircea Geoană s-a aflat, joi, în judeţul Vâlcea, unde a vizitat Combinatul Oltchim şi oraşul Ocnele Mari, mergând la fosta mină de sare unde are loc prăbuşirea controlată a tavanului.

De asemenea, el a inaugurat, în oraşul Bălceşti, şantierul drumului judeţean Bălceşti-Gorunesti, tronson care face legătură între judeţele Vâlcea şi Olt.

Vizita lui Geoană s-a încheiat în municipiul Drăgăşani, unde preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, l-a informat despre necesitatea finanţării unui proiect în valoare de aproximativ 3,5 milioane euro, care vizează transformarea unui teren de şapte hectare, care a aparţinut fostei fabrici de încălţăminte "Finca", într-un parc industrial modern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici