Geoană: PSD ar fi de acord cu o etapizare privind majorarea salariilor profesorilor universitari

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că soluţia pentru contracararea unei OUG pentru amânarea majorării salariilor profesorilor este convocarea Parlamentului, dar a precizat că ar fi, totuşi, de acord, cu o etapizare în ceea ce priveşte majorarea salariilor profesorilor universitari.

16 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSD ar fi de acord cu o etapizare privind majorarea salariilor profesorilor universitari

Geoană: PSD ar fi de acord cu o etapizare privind majorarea salariilor profesorilor universitari (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a spus că, din punctul său de vedere, legea privind majorarea salariilor profesorilor produce efecte încă de la 1 octombrie, iar poziţia PSD privind convocarea Parlamentului pentru respingerea unei eventuale OUG este nenegociabilă.

Liderul PSD a menţionat că social-democraţii ar fi, totuşi, de acord, cu o etapizare în ceea ce priveşte majorarea salariilor profesorilor universitari cu grade mari.

Geoană a afirmat că intenţia PDL de a depune o moţiune de cenzură dacă Guvernul emite o OUG pentru amânarea majorării salariilor profesorilor este o dovadă de "populism deşănţat" şi "un mod penibil de a se urca pe valul de nemulţumire creat de nemajorarea salariilor".

El a spus că liderii PDL "s-au învăţat să fie oportunişti şi demagogi" şi a apreciat că singura soluţie pentru anularea unei OUG este convocarea Parlamentului pentru respingerea ordonanţei.

Preşedintele PSD a apreciat că intenţia PDL de a iniţia o moţiune de cenzură, cu cinci săptămâni înaintea epuizării mandatului Legislativului, este "un populism ieftin".

"Dacă sunt atât de vaşnici apărători ai profesorilor (...) să vină frumuşel în Parlament şi să fie prezenţi şi să voteze împotriva ordonanţei şi marchează şi ei şi patronul lor puncte electorale", a spus el.

Geoană a mai afirmat că impactul economic al majorării salariilor profesorilor este neglijabil, iar aprecierile pe această temă ale premierului Călin Popescu Tăriceanu sunt "minciuni sfruntate”.

Liderul PSD a spus că nu legea de majorare a salariilor profesorilor a cauzat decizia Standard & Poors de a diminua ratingul României sub nivelul "investment grade", ci "proasta gestiune a economiei".

Întrebat cum comentează opinia Fondului Monetar Internaţional (FMI), care a apreciat drept "nerealistă" majorarea salariilor profesorilor, Geoană a afirmat că, timp de patru ani, Guvernul a sfidat atât îndemnurile la prudenţă ale guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, cât şi relaţia cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici