Geoană:PSD dezbate teza privind angajarea răspunderii Guvernului pe legile de austeritate modificate

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, luni, că formaţiunea sa va dezbate, în şedinţa BPN, teza potrivit căreia Guvernul ar putea să îşi reangajeze răspunderea pe legile austerităţii, modificate în acord cu decizia Curţii Constituţionale.

14 afișări
Imaginea articolului Geoană:PSD dezbate teza privind angajarea răspunderii Guvernului pe legile de austeritate modificate

Geoană:PSD dezbate teza privind angajarea răspunderii Guvernului pe legile de austeritate modificate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Geoană şi-a manifestat convingerea că această teza va fi discutată şi de către PNL, în şedinţa conducerii centrale, dar şi de către celelalte partide.

"O altă teză, pe care o vom dezbate şi noi, aici, la PSD, şi sunt convins că o vor dezbate şi liberalii, şi celelalte partide, azi, pentru că e zi de şedinţe la partide, e cea în care s-ar putea sugera reangajarea răspunderii de către Guvern pe textele modificate", a spus Geoană, înaintea şedinţei BPN al PSD.

El a precizat că în şedinţa Birourilor permanente reunite ale celor două Camere, care se vor întruni luni, se va discuta despre măsurile de austeritate propuse de Guvern şi a opinat că dezbaterea în Parlament este obligatorie în ceea ce priveşte modificarea legilor austerităţii.

"Cele două legi vor fi modificate pentru că în ambele cazuri Curtea Constituţională a declarat porţiuni ca fiind neconstituţionale", a spus Geoană.

El a arătat că în privinţa discutării în Parlament a celor două legi opiniile sunt împărţite, funcţie de două teze opuse.

"Opiniile sunt diferite: este o opinie ceva mai simplistă şi mai expeditivă din partea PDL. Este teza conform căreia (modificările - n.r.) s-ar putea opera rapid, într-o zi sau două, printr-un raport al comisiilor juridice, eventual şi de muncă, şi un vot în plen", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a precizat că există, însă, şi alte opinii.

"Sunt şi alte opinii. Este un caz fără precedent. Aceste proiecte de lege au devenit, după angajarea răspunderii şi după modificarea Curţii, simple proiecte de legi. Există teza conform căreia acestea vor trebui să meargă prin cele două Camere, întâi în Senat, apoi în Cameră", a mai spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici