Geoană: PSRO va semna după Paşti un acord de parteneriat de guvernare cu PNL

Senatorul Mircea Geoană a declarat, joi, că, în estimarea sa, Partidului Social Românesc (PSRO) va semna după Paşti un acord de parteneriat de guvernare cu PNL, arătând că lansează proiectul politic al PSRO "România socială", care vine în întâmpinarea proiectului de ţară al preşedintelui Iohannis.

494 afișări
Imaginea articolului Geoană: PSRO va semna după Paşti un acord de parteneriat de guvernare cu PNL

Mircea Geoană (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În clipa de faţă am constituit cu cei de la PNL grupuri comune de lucru pe programul de guvernare pe care aceştia l-au lansat în dezbatere publică, care este într-o formă de actualizare şi la care venim cu elementele noastre specifice de partid de stânga, vom relua săptămâna viitoare dialogul structurat cu domniile lor, pentru a putea identifica elementele de congruenţă şi de diferenţiere pe care un partid de stânga le poate aduce într-o nouă majoritate şi într-un program de guvernare şi, în estimarea mea, fără ca acest termen să fie rigid, vom fi gata (...) ca un acord de parteneriat de guveranare să poată fi semnat între PSRO şi PNL după Paşti. Acesta este graficul stabilit cu cei de la PNL", a spus Geoană.

Mircea Geoană a precizat, la o conferinţă de presă, că Partidul Social Românesc lansează în spaţiul public proiectul politic al partidului intitulat "România socială", arătând că un proiect de ţară nu poate fi complet fără viziunea stângii.

"PSRO vine în întâmpinarea proiectului de ţară lansat de preşedintele României. Suntem obligaţi, ca oameni de stânga, să dăm un răspuns complet pentru bunăstarea României", a adăugat Geoană, arătând că acest proiect îşi propune ca "în 10 ani să elimine sărăcia extremă".

El a menţionat că printre măsurile propuse în acest proiect se află revenirea la cota de impozitare diferenţiată pe venituri, reducerea semnificativă a impozitării muncii, taxarea marilor averi şi a circulaţiei lor, înfiinţarea unei bănci de dezvoltare pentru IMM, crearea unui fond pentru energie, a fondurilor pentru agricultură şi agroindustrie, asigurarea securităţii naţionale a României dincolo de dimensiunea militară.

Potrivit proiectului politic lansat în dezbatere, PSRO susţine introducerea unei cote de impozitare diferenţiată - 10% pentru cei cu venituri sub 2.000 lei/lună; 12% pentru cei cu venituri între 2.000 şi 8.000 lei/lună şi 18% pentru cei cu venituri de peste 8.000 lei/lună. "Ar rezulta venituri la buget mai mici cu 6-7 miliarde lei pe an, sumă care ar fi însă recuperată din încasări mai mari la TVA. Practic, fiecare salariat ar rămâne cu 1.450 lei pe an în plus faţă de acum, iar mare parte din acest venit ar merge în consum, fapt care are potenţialul de a conduce la o creştere a locurilor de muncă", susţin autorii programului.

Senatorul Mircea Geoană a anunţat, la începutul lunii martie, că în cadrul Biroului Naţional de Conducere al Noului Proiect Social Democrat s-a decis înfiinţarea unui nou partid de stânga, Partidul Social Românesc, ca răspuns la "grava deviere de la identitatea de stânga a PSD-ului condus de Victor Ponta".

PNL a anunţat, în 26 martie, că prim-vicepreşedinţii PNL Teodor Atanasiu şi Cătălin Predoiu au avut o întrevedere cu liderii PSRO, pentru discuţii despre formarea unei majorităţi parlamentare, stabilindu-se că, dacă se ajunge la un punct de vedere agreat de ambele partide să se semneze un Acord de guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici