Geoană: Rezultatul europarlamentarelor nu va influenţa ecuaţia politică a coaliţiei - VIDEO

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, după ce a votat la Liceul "Jean Monnet" din Capitală, că nu crede că rezultatul votului va influenţa coaliţia guvernamentală, momentul actual impunând stabilitate în ţară.

17 afișări
Imaginea articolului Geoană: Rezultatul europarlamentarelor nu va influenţa ecuaţia politică a coaliţiei - VIDEO

Preşedintele PSD, Mircea Geoană (Imagine din arhivă; Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Întrebat dacă rezultatul alegerilor europarlamentare ar putea influenţa coaliţia PDL-PSD, Geoană a răspuns: "Nu cred. Sunt speculaţii, naturale într-o campanie electorală. Nevoia de stabilitate politică va rămâne. Vor fi interpretări diseară, după vot, când fiecare va încerca să îşi prezinte rezultatul în condiţiile cele mai favorabile, dar, din punctul de vedere al ecuaţiei politice, în acest moment cred că este nevoie de stabilitate. Aştept în continuare din partea Guvernlui răspunsuri mai coerente şi mai energice la criza pe care o străbatem cu toţi".

Preşedintele PSD a mai afirmat că ar fi fost greu de evitat subiectul alegerilor prezidenţiale în campania pentru europarlamentare.

"Acest subiect există şi cred că ar fi necinstit să ceri unor partide să nu îşi promoveze candidaţii pentru prezidenţiale", a adăugat el.

Geoană a spus că speră ca prezenţa la urne să fie cel puţin una onorabilă.

El a apreciat că absenteismul este, în mare parte, urmarea dezamăgirilor românilor.

"Eu înţeleg şi dezamăgirile românilor şi faţă de promisiunea europeană, şi faţă de promisiunea pe care clasa politică românească a făcut-o şi nu a onorat-o în mare măsură în aceşti douăzeci de ani", a afirmat Geoană.

Întrebat de ce românii nu mai vin la vot, liderul PSD a răspuns: "Poate şi un efort de explicare mai sistemtic ar fi fost util. Anii de dinainte, dar şi după aderare, au fost consumaţi într-o luptă politică sterilă. Într-un fel oamenii sunt dezamăgiţi şi de viaţa pe care o duc, şi de faptul că banii europeni nu au venit încă în România".

Geoană a spus că speră ca aceste alegeri să trimită în Parlamentul European cei mai buni profesionişti, "capabili să să spună ferm şi răspicat că niciun fel de atac împotriva României nu este de acceptat".

Video Stirileprotv.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici