Geoană: România se va achita de obligaţiile asumate cu FMI, Banca Mondială şi UE

Preşedintele Senatului, liderul PSD Mircea Geoană, a dat, joi, în cadrul unei dezbateri pe teme economice, un semnal oficial, în nume propriu, precizând că România se va achita de obligaţiile financiare asumate cu FMI, BM şi UE, în pofida crizei politice pe care o traversează.

19 afișări
Imaginea articolului Geoană: România se va achita de obligaţiile asumate cu FMI, Banca Mondială şi UE

Geoană: România se va achita de obligaţiile asumate cu FMI, Banca Mondială şi UE (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Asigurarea finanţării externe în acest moment reprezintă o prioritate absolută. Nu există soluţii alternative. Poate peste un an, când va trece criza, când se va atenua criza, ne vom putea gândi, eventual, la alte surse. Azi vreau să dau un semnal ofical în numele meu şi în capacitatea politică pe care o am - şi vom vedea ce se va întâmpla şi în viitor - că România se va achita de obligaţiile asumate cu Fondul Monetar, Banca Mondială şi Comisia Europeană", a spus Geoană, la dezbaterea "Pulsul economiei reale".

El a arătat că, în acest moment, este necesară rezolvarea rapidă a crizei politice, pe de o parte, şi asigurarea instituţiilor financiare internaţionale că, indiferent de momentul pe care îl traversa, România se va achita de obligaţiile sale cu FMI, BM şi UE, pe de altă parte.

"Săpătămâna viitoare, când delegaţiile Fondului Monetar şi a Băncii Mondiale vor veni la Bucureşti - şi sper să nu îşi amâne venirea, în pofida crizei politice - vreau să le asigur personal - şi sper ca şi ceilalţi lideri politici, sunt convins că şi domnul Antonescu, liderul PNL, şi toţi cei care au un cuvânt de spus în politica românescă - că este o obligaţie să asigurăm finanţarea externă şi să evităm momente extrem de delicate", a subliniat Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici