Geoană: Românii, alături de aliaţi, vor să transforme baza de la Câmpia Turzii într-un mic Ramstein

Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană spune, după o vizită la baza aeriană de la Câmpia Turzii, că românii şi aliaţii şi-au propus să transforme baza din judeţul Cluj într-un „mic Ramstein”.

1858 afișări
Imaginea articolului Geoană: Românii, alături de aliaţi, vor să transforme baza de la Câmpia Turzii într-un mic Ramstein

Sursa foto: Facebook/Mircea Geoană

Mircea Geoană a vizitat duminică Baza Militară Aeriană 71 „General Emanoil Ionescu” de la Câmpia Turzii, unde s-a întâlnit cu militari români, americani şi britanici.

El spune că a constatat modernizarea accelerată a infrastructurii şi a capabilităţilor din bază şi adaugă că NATO va susţine, cu finanţare din fonduri comune, continuarea procesului în următoarea perioadă.

„Având în vedere noua filosofie a posturii NATO, de apărare şi descurajare, Trupele de la Câmpia Turzii, într-un adevărat spirit al interoperabilităţii aliate, contribuie la integrarea şi coerentizarea misiunilor de descurajare, poliţie aeriană, instruire şi exerciţii. Forţele aeriene române, alături de aliaţi, îşi propun să transforme baza de la Câmpia Turzii într-un <mic Ramstein>”, a scris pe Facebook Mircea Georană.

Acesta susţine că, în aceste vremuri, când ne confruntăm cu provocări complexe şi incerte, solidaritatea şi cooperarea strânsă cu aliaţii este esenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici