Geoană: Schimbarea şefilor instituţiilor publice pe criterii politice este de preferat

Schimbarea şefilor instituţiilor publice pe criterii politice este de preferat decât să se continue "mascarada" în care ei sunt "aşa-zis apolitici", a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Galaţi, liderul PSD, Mircea Geoană.

21 afișări
Imaginea articolului Geoană: Schimbarea şefilor instituţiilor publice pe criterii politice este de preferat

Geoană: Schimbarea şefilor instituţiilor publice pe criterii politice este de preferat (Imagine: Mediafax Foto)

"Eu unul prefer un anumit grad de sinceritate în ceea ce priveşte desemnarea funcţiilor de conducere în stat o dată cu schimbarea Guvernării decât să continuăm acestă mascaradă în care să pretindem că şefii acestor structuri sunt funcţionari publici apolitici când de fapt ştim foarte bine că sunt puşi pe criterii politice de Guvernarea care se află la guvernare în acel moment", a spus liderul PSD.

"Eu prefer să ştiu că trebuie să guvernez România, ca partid vorbesc, cu 500 de oameni sau 1.000 de oameni, să ştiu că în clipa în care preiau Guvernarea am atâtea poziţii ministeriale şi atâtea poziţii la nivelul administraţiei publice în funcţii de comandă şi atunci când am terminat Guvernarea plec cu ai mei acasă. Vin cu ai mei atunci când trebuie să guvernez, cu program de guvernare, cu responsabilitate politică şi cred că această formă de furat căciula pe care am avut-o în aceşti ani de zile poate să fie întreruptă de acest lucru", a spus Geoană.

Acesta a făcut şi un apel la raţiune în ceea ce priveşte directorii care sunt cu adevărat apolitici, astfel încât să nu se transforme în victime politice.

"Vreau să fac un apel la evitarea abuzurilor, evitarea transformării celor care sunt cu adevărat apolitici într-un ping-pong între partide. Acest lucru trebuie făcut cu mare cumpănire şi fac un apel la membrii Guvernului să exercite acest drept cu foarte, foarte multă atenţie. Dar să nu-mi spună mie cineva că cei care au condus serviciile deconcentrate în timpul guvernării PDL-PNL n-au fost pedelişti şi penelişti, după aceea penelişti şi udemerişti", a precizat Mircea Geoană.

"Este momentul să recunoaştem faptul că a guverna România înseamnă să ai 500 - 700 - 1.000 de oameni bine pregătiţi, pe care îi pui în funcţie, vii cu ei, pleci cu ei şi îi ţii responsabil faţă de îndeplinirea programului guvernamental şi a obligaţiilor faţă de cetăţeni. Cred că acest lucru ar putea să reprezinte un început de mai mare sinceritate în modul în care facem politică în România", a mai spus liderul PSD.

Întrebat cum comentează declaraţia lui Traian Băsescu făcută la Congresul UDMR, care a afirmat că nu este de acord cu ordonanţa deconcentratelor, Geoană a spus că nu înţelege de ce preşedintele României a spus aşa ceva.

"Cred că domnia sa (Traian Băsescu - n.r.) este adevăratul şef de la PDL, deci cred că au reflectat înainte să aprobe împreună cu noi această ordonanţă", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici