Geoană: Se încearcă dezbinarea PSD din exterior, de la Cotroceni, Guvern şi "zone speciale"

Liderul PSD Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Congresul PSD, că se încearcă, de la Cotroceni, Guvern şi "zone speciale" dezbinarea PSD, el făcând apel la unitatea PSD, indiferent cu cine se va vota pentru noua conducere a partidului.

15 afișări
Imaginea articolului Geoană: Se încearcă dezbinarea PSD din exterior, de la Cotroceni, Guvern şi "zone speciale"

Geoană: Se încearcă dezbinarea PSD din exterior, de la Cotroceni, Guvern şi "zone speciale" (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Acest Congres e urmărit de adversarii politici. De la Cotroceni, Guvern din alte zone speciale se încurajează dezbinarea PSD. Se promit bani de la Guvern, se încearcă dezbinarea PSD din exterior. Vă cer să stăm uniţi, indiferent cu cine votaţi. Nu varianta de conducere e importantă, ci starea de spirit cu care vom pleca acasă", a spus Geoană.

El a făcut un apel la unitate în partid.

"Suntem azi într-un moment complicat. Tensiunea şi vorbele de fracţionare a PSD sunt la ordinea zilei, a spus Geoană.

El a făcut trimitere la momentul 2005, când s-a vorbit, la fel ca şi acum, de fracţionarea PSD. "Am reuşit, cu diplomaţie, calm şi tact pe care mi le-am păstrat, să ţin împreună liderii importanţi ai PSD. Pentru prima dată, în 2005, PSD nu s-a rupt după pierderea alegerilor de atunci", a adăugat Geoană.

El i-a rugat pe cei care au intrat în cursa pentru şefia PSD "pe bune" sau "cu puţin joc de gleznă" să facă un jurământ în faţa Congresului că nu vor folosi întâlnirea pentru a sparge PSD.

Geoană a spus că el face acest jurământ şi i-a îndemnat şi pşe ceilalţi contracandidaţi să facă la fel. "Niciodată un Congres nu a stârnit atâta interes în afara PSD. Mi-aş fi dorit ca o parte din energia consumată în pregătirea acestui Congres să fi fost folosită în campanie. Nu toată lumea a tras în campanie", a spus Geoană.

El i s-a adresat lui Radu Mazăre, spunându-i că dacă acesta ar fi câştigat în Constanţa, poate alta ar fi fost situaţia în acest moment.

Geoană le-a cerut membrilor Congresului ca PSD să rămână uniţi. "Nu varianta de conducere e importantă, ci starea de spirit cu care vom pleca acasă", a spus Geoană.

El a arătat că scaunul de preşedinte al PSD nu reprezintă pentru el o miză în sine.

"Voi fi acelaşi bun prieten cu cei care azi au alte opţiuni. Prietenia nu se desface dintr-o conpetiţia internă între colegi", a adăugat Geoană.

El a arătat că Ion Iliescu şi Adrian Năstase vor face parte din "galeria şi vocile grele ale PSD", el manifestându-şi speranţa că, "azi sau mâine", va face şi el parte din aceeaşi galerie.

"Trebuie să închidem după Congres disputele dintre noi", a conchis Geoană.

Mai mulţi candidaţi la şefia PSD, printre care Radu Mazăre şi Miron Mitrea au anunţat, sâmbătă, că se retrag din cursă pentru a-l susţine pe Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici