Geoană: Stolojan seamănă mai degrabă cu FMI, Tăriceanu cu Lehman Brothers

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Ziua PSE a Dezvoltării, că PDL şi PNL sunt departe de a răspunde nevoii de dezvoltare a României şi că politicienii români de dreapta sunt interesaţi de curse de automobile, tricotat sau cusut de butoniere.

16 afișări
Imaginea articolului Geoană: Stolojan seamănă mai degrabă cu FMI, Tăriceanu cu Lehman Brothers

Geoană: Stolojan seamănă mai degrabă cu FMI, Tăriceanu cu Lehman Brothers (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am reuşit să impunem problema dezvoltării ca o prioritate pe agenda publică", a arătat Geoană, care a precizat că agenda publică este dominată de "lupta între palate", de lupta de putere între preşedinte şi premier, precum şi de demiterea sau suspendarea miniştrilor.

Liderul PSD a criticat PDL şi PNL pentru faptul că sunt departe de a răspunde nevoii de dezvoltare, el precizând că PSD este singurul partid "pentru care problema dezvoltării nu este o ciudăţenie impusă de agenda europeană".

Geoană a arătat că singurul lider politic român care a tratat constant problema dezvoltării este preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Potrivit lui Geoană, reprezentanţii puterii de dreapta seamănă cu "acest capitalism de dreapta", el arătând că prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan seamănă mai degrabă cu FMI, în timp ce liderul PNL Călin Popescu Tăriceanu seamănă mai degrabă cu Lehman Brothers.

Liderul PSD a arătat că reprezentanţii puterii de dreapta reprezintă trecutul, poate prezentul, dar în niciun caz viitorul.

"Noi vrem dezvoltare, ei nu, noi vrem să construim, ei să risipească, iar după ei potopul", a arătat Geoană.

Liderul PSD a precizat, de asemenea, că formaţiunea sa nu îşi doreşte doar să formeze noul guvern, ci să şi creeze un alt fel de guvernare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici