Geoană: Strategia lui Băsescu a fost de a-l avea până la final pe Boc la butoanele de bani şi putere

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la Senat, că posibilitatea menţinerii Guvernul Boc interimar până după prezidenţiale, conform declaraţiei şefului statului, este "cea mai proastă veste "pentru România şi arată "disperarea" şi strategia pentru alegeri a actualului preşedinte.

10 afișări
Imaginea articolului Geoană: Strategia lui Băsescu a fost de a-l avea până la final pe Boc la butoanele de bani şi putere

Geoană: Strategia lui Băsescu a fost de a-l avea până la final pe Boc la butoanele de bani şi putere (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

"Este cea mai proastă veste pentru România, este vestea care confirmă că această manieră lamentabilă de a conduce politica economică va continua, este confirmarea faptului că domnul Băsescu şi domnul Boc au abandonat lupta împotriva crizei. Dânşii consideră că singura formă de a lupta împotriva crizei este acordul cu FMI şi cu Banca Mondială, lucru important, fără îndoială, dar în mod evident insuficient pentru a putea combate această criză foarte severă care ne aşteaptă", a susţinut Mircea Goeană.

Liderul PSD a menţionat că strategia preşedintelui Băsescu din momentul în care "a decis eliminarea PSD de la guvernare" a fost aceea de a menţine la putere Guvernul Boc.

"Strategia domnului Băsescu a fost aceea de a-l avea pe Boc până la sfârşit, singuri, singurei, până la sârşit, la butoanele de bani şi la butoanele de putere. De aceea, în acest moment rămânerea în aceste funcţii a Guvernului Boc, chiar în această formulă de Guvern dărâmat printr-o moţiune de cenzură, reprezintă un pericol pentru democraţia românească şi un pericol pentru lupta împotriva crizei. De aceea obligaţia majorităţii din Parlament este de face tot ce depinde de noi, pentru a da ţării un Guvern legitim, cu atribuţiuni depline, cu un prim-ministru votat de majoritatea transparentă din Parlament şi care să poată să aducă în acest moment un minim de predictibilitate, şansa unei abordări coerente la adresa crizei şi şansa de a repune Constituţia României în locul său firesc", a spus Geoană.

El a subliniat că "în orice ţară europenaă un Guvern care nu are majoritate îşi depune mandatul şi pleacă acasă", afirmând că în acest caze este vorba de "disperarea pe care domnul Băsescu o are şi îl îndeamnă pe Boc şi pe ceilalţi să se agaţe de putere cu disperare".

În plus, Mircea Geoană a ţinut să transmită un "mesaj de preocupare" faţă de "modul incoerent şi şovăielnic în care preşedintele Băsescu gestionează criza pe care a provocat-o".

"Momentul în care vorbeşte astăzi de dizolvarea Parlamentului şi mâine de păstrarea Guvernului Boc, preşedintele de fapt adânceşte confuzia în plan intern şi internaţional, adânceşte confuzia cu privire la adevăratele sale intenţii şi ceea ce se confirmă încă odată şi încă o dată este că singurul plan al domnului Băsescu este păstrarea lui Blaga la Interne, a doamnei Udrea, a lui Berceanu, a lui Pogea, a lui Videanu şi a domnului Boc pentru a putea să asigure un succes pe cale administrativă şi pe cale de influenţare şi fraudare a alegerilor", a apreciat liderul PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la Prima TV, că dizolvarea Parlamentului este ultima sa opţiune şi că mai are posibilitatea să permită Guvernului Emil Boc să funcţioneze până după alegeri, preşedintele ales putând să desemneze un prim-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici