Geoană: Sunt convins că Iliescu va fi în continuare preşedinte de onoare al PSD

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că proiectul de amendare a Statutului partidului nu cuprinde nicio modificare a articolului privitor la funcţia de preşedinte de onoare, el declarându-se convins că Ion Iliescu va deţine în continuare această funcţie onorifică în PSD.

30 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sunt convins că Iliescu va fi în continuare preşedinte de onoare al PSD

Geoană: Sunt convins că Iliescu va fi în continuare preşedinte de onoare al PSD (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat ce se va întâmpla cu articolul din Statut care prevede existenţa unei funcţii onorifice, de preşedinte de onoare, în condiţiile în care actualul preşedinte de onoare, Ion Iliescu, şi-a manifestat intenţia de a nu mai fi angrenat într-o situaţie similară pe viitor, Geoană a precizat că nu există nicio modificare a acestui articol.

"Nu există nicio propunere de modificare în Statut privind preşedintele de onoare. Articolul care prevede că preşedintele propune preşedintele de onoare nu va fi modificat. Este o poziţie pe care Ion Iliescu o are şi sunt convins că o va avea în continuare", a precizat Geoană.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, în 4 februarie, la Consiliul Naţional, că se va gândi dacă mai este necesar ca această funcţie să fie prevăzută în Statutul partidului.

Iliescu a spus că nu îl interesează să candideze la nicio funcţie în partid, adăugând că "la vârsta" sa preferă să se concentreze asupra unor "reflecţii", pe care să le "pună în scris", pentru a servi la îmbogăţirea experienţei politice a colegilor săi mai tineri.

"La vârsta mea, m-aş concentra asupra unor reflecţii, pe care să le pun în scris (...) Totul e să alegem oamenii cei mai potriviţi (...). Nu mă interesează personal să candidez la nicio funcţie", a spus Iliescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici