Geoană: Trăim astăzi în Parlament o scenă de teatru absurd

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, la şedinţa comună a Parlmentului pentru votul de învestitură a Cabinetului Croitoru, că insistenţa preşedintelui de a propune un premier care nu are majoritate parlamentară constituie o scenă de teatru absurd, demnă de Urmuz.

22 afișări
Imaginea articolului Geoană: Trăim astăzi în Parlament o scenă de teatru absurd

Geoană: Trăim astăzi în Parlament o scenă de teatru absurd (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Regret că un număr de oameni, buni profesionişti, au fost obligaţi, ademeniţi şi în mod cert împinşi într-un joc politic din care vor ieşi cu reputaţia deformată şi după o perioadă efemeră de glorie în faţa camerelor de luat vederi", a afirmat Geoană.

Preşedintele PSD l-a acuzat pe Băsescu de faptul că a premeditat ieşirea PSD de la guvernare, pentru "a avea acces la butoanele puterii şi resurse pentru campania electorală".

Geoană i-a acuzat pe liderii PDL că trimit "emisari în miez de noapte" la parlamentarii PSD şi PNL, "cu propuneri de intimidare şi corupere şi şantaj".

"Ceea ce asistăm de câteva săptămâni şi astăzi în Parlament, de când Boc a rămas singur la guvernare, este atmosfera de frică, de tensiune, de intimidare şi şantaj pe care regimul Băsescu-Boc îl impun României. Este atmosfera de sfârşit de domnie", a afirmat el.

Camerele Parlamentului s-au reunit, miercuri, pentru a vota asupra învestirii Cabinetului Croitoru.

PSD, PNL şi UDMR au anunţat că vor vota împotrivă, parlamentarii minorităţii se vor abţine la vot, în timp ce PDL susţine noul Cabinet.

Pentru aprobarea Cabinetului Croitoru sunt necesare 236 de voturi "pentru", din totalul de 471 de parlamentari.

La ora transmiterii acestei ştiri, şedinţa Parlamentului este în desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici