Geoană: Turul al doilea la prezidenţiale va fi între candidatul PSD şi unul sprijinit de PDL

Liderul PSD Mircea Geoană a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Dăbuleni, că în turul al doilea la alegerile prezidenţiale se vor afla un candidat PSD şi, "probabil, un candidat sprijinit de PDL".

16 afișări
Imaginea articolului Geoană: Turul al doilea la prezidenţiale va fi între candidatul PSD şi unul sprijinit de PDL

Geoană: Turul al doilea la prezidenţiale va fi între candidatul PSD şi unul sprijinit de PDL (Imagine: Mediafax Foto)

El a făcut aceste afirmaţii după ce s-a referit la noua conducere a PNL, la modul democratic în care a fost aleasă şi la faptul că aceasta ar trebui să facă o opoziţie constructivă, fără scandaluri.

Antonescu: La prezidenţiale va fi o luptă dificilă

Noul lider al PNL a apreciat că, deşi discuţia despre prezidenţiale duce cu gândul în primul rând la Traian Băsescu, întrucât acesta este "deţinătorul titlului", nu doar actualul preşedinte contează în aceste alegeri.

"Va fi o competiţie foarte interesantă şi va fi o luptă destul de dificilă pentru intrarea în turul doi, dacă pornim de la premisa, nu neapărat de la certitudinea, că Traian Băsescu va intra în turul doi. Va fi o competiţie în primul rând cu candidatul PSD pentru intrarea în turul doi şi este foarte probabil ca acest candidat să fie Mircea Geoană. Nu exclud însă apariţia unui candidat independent care să complice lucrurile, deci ar putea fi o bătălie în trei", a afirmat liderul PNL.

Antonescu a mai precizat că data desemnării oficiale a candidatului PNL la alegerile prezidenţiale nu a fost stabilită, însă a admis că această desemnare este "o urgenţă politică".

Antonescu a declarat, sâmbătă, într-o emisiunea televizată, că, dacă ratează prezidenţialele, nu va dori să rămână un preşedinte care numeşte miniştrii, împarte deputaţi şi mediază conflicte, menţionând că Traian Băsescu nu e o sperietoare, dar că este un adversar redutabil.

Citeşte şi:

Antonescu şi Orban, aleşi la conducerea PNL

Antonescu se gândeşte la funcţia de preşedinte al României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici