Geoană va încerca să convingă FMI, BM şi CE că România nu este un caz pierdut

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la Timişoara, că prioritatea sa este aprobarea unui buget pe anul următor, afirmând, de asemenea, că va încerca prin "lobby şi influenţă internaţională" să determine FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană să nu considere România "un caz pierdut".

22 afișări
Imaginea articolului Geoană va încerca să convingă FMI, BM şi CE că România nu este un caz pierdut

Geoană va încerca să convingă FMI, BM şi CE că România nu este un caz pierdut (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

"Pe mine mă interesează cum să ne aplecăm asupra proiectului cel mai important, care este aprobarea legii bugetului pe 2010. Singurul lucru bun pe care îl putem face util pentru această ţară în acest moment este să aşteptăm de la Guvernul Boc, în această săptămână, proiectul de buget pe 2010 şi să putem să dăm un primul semnal de stabilitate şi predictibilitate mediului economic românesc şi partenerilor internaţionali", a spus Geoană.

Geoană a spus că va încerca prin "lobby şi influenţă internaţională" să determine FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană să nu considere România "un caz pierdut".

"Vom încerca prin tot ce înseamnă influenţă şi lobby pe care îl avem în străinătate să îi determinăm pe cei de la FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană să nu considere România ca un caz pierdut, ci ca o ţară care se regrupează după o perioadă traumativă de conducere prin dezbinare a actualului preşedintelui", a spus Geoană.

Potrivit acestuia, formarea unui nou guvern se va putea face până la Crăciun, iar bugetul pe 2010 va putea fi modificat la începutul lunii ianuarie, în funcţie de priorităţile noului guvern.

"Eu consider că un guvern trebuie dat de noul preşedinte până la Crăciun, iar proiectul de buget trebuie aprobat acum şi evident modificat în funcţie de priorităţile noului guvern, până la începutul lunii ianuarie. Parlamentul convocat în sesiune extraordinară în ianuarie va putea să dea noului Guvern tot ce înseamnă autoritate şi modficări legislative pentru a putea intra în forţă cu un proiect anticriză, un proiect de relansare economică şi un proiect al locurilor de muncă", a afirmat Geoană.

Liderul PSD Mircea Geoană le-a scris, vineri, directorului general al FMI, preşedintelui Băncii Mondiale şi comisarului UE pentru afaceri economice despre demersurile Parlamentului pentru a face posibilă adoptarea bugetului pe 2010, adăugând că după 6 decembrie România va pune punct crizei politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici