Geoană va vorbi despre Codul fiscal la şedinţa coaliţiei

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, că în cadrul întâlnirii intenţionează să deschidă subiectul Codului fiscal, alte teme care vor fi luate în discuţie fiind legate de OUG 37 privind instituţiile deconcentrate şi de rectificarea bugetară.

18 afișări
Imaginea articolului Geoană va vorbi despre Codul fiscal la şedinţa coaliţiei

Geoană va vorbi despre Codul fiscal la şedinţa coaliţiei (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a arătat că principalul subiect aflat pe agenda întâlnirii coaliţiei este ordonanţa de urgenţă 34/2009 privind rectificarea bugetară, care va fi dezbătută, marţi, de deputaţii şi senatorii ce se reunesc în şedinţă comună.

"Intenţionăm să deschidem subiectul Codului fiscal, care mi se pare cel mai important moment după semnarea acordului cu FMI", a mai spus liderul PSD.

Întrebat dacă vor avea loc discuţii la Cotroceni pe tema ordonanţei privind instituţiile deconcentrate, aşa cum anunţase luni prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, Geoană a spus că nu ştie nimic despre acest lucru.

"La Cotroceni nu ştiu, avem CSAT astăzi (marţi-n.r.), poate domnul Stolojan ştie mai multe decât ştiu eu", a răspuns liderul PSD.

Referitor la ideea că tensiunile dintre PSD şi PDL în teritoriu ar putea fi stinse în urma aplicării ordonanţei privind deconcentratele, vicepreşedintele PSD Liviu Dragnea a spus, la rândul său, că, în opinia sa, "tensiunile rămân la fel, dacă există, şi acolo unde nu există, nu vor fi".

"Ordonanţa ajută miniştrii să îşi evalueze nişte oameni cu care să aplice politicile lor sectoriale din teritoriu. Nu e o formă bună, pentru că cea mai bună variantă este descentralizarea, ca să dăm decizia cât mai aproape de cetăţean", a spus Dragnea.

El consideră că "singurul lucru bun" este că prin această ordonanţă "se iese din ipocrizie".

"Erau funcţionari publici cărora spuneam că le apărăm drepturile, dar cărora le puneam pixul şi hârtia în faţă să îşi dea demisia", a mai spus vicepreşedintele PSD.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici