Geoană: Vom solicita lui Băsescu din nou să îl nominalizeze pe Iohannis pentru funcţia de premier

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, după anunţarea rezultatului votului prin care Cabinetul Croitoru a fost respins de Parlament, că majoritatea şi-a spus cuvântul şi că i se va solicita şefului statului încă o dată nominalizarea lui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier.

37 afișări
Imaginea articolului Geoană: Vom solicita lui Băsescu din nou să îl nominalizeze pe Iohannis pentru funcţia de premier

Geoană: Vom solicita lui Băsescu din nou să îl nominalizeze pe Iohannis pentru funcţia de premier (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Am asistat la cronica unui eşec anunţat", a spus Geoană.

El a menţionat că s-a demonstrat că majoritatea PSD+PC, PNL, UDMR funcţionează şi îl susţine pe Klaus Iohannis.

"Aşa cum legile fizicii funcţionează de o manieră automată, şi legile democraţiei au funcţionat astăzi în Parlamentul României", a adăugat el.

Geoană a spus că, după respingerea Guvernului propus de Lucian Croitoru, PSD, PNL şi UDMR îi vor solicita oficial preşedintelui Traian Băsescu să îl propună ca premier pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD a mai spus că decizia Parlamentului de a adopta o hotărâre legată de proiectul de buget de stat pe 2010 arată că politicienii pot pune deoparte interesul electoral pentru interesul naţional.

"Aşteptăm din partea lui Traian Băsescu un gest de responsabilitate, un gest de minimă decenţă democratică, vom milita pentru susţienrea lui Klaus Iohannis ca premier-desemnat", a încheiat Geoană.

Geoană a salutat şi cele două decizii adoptate de Parlament, referitoare la buget şi la obligaţiile faţă de FMI.

Guvernul Croitoru a primit 189 de voturi "pentru", 250 de voturi "împotrivă", iar un vot a fost anulat. Pentru a fi învestit, Cabinetul ar fi trebuit să primească 236 de voturi favorabile.

După prezentarea rezultatului votului, preşedintele de şedinţă, Mircea Geoană (PSD), a anunţat că Parlamentul nu a aprobat învestirea Cabinetului Croitoru şi a declarat închisă şedinţa Parlamentului.

Parlamentul a adoptat, miercuri, Hotărârea prin care solicită guvernului să transmită proiectul privind bugetul pe 2010 şi declaraţia privind respectarea angajamentelor faţă de FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici