Geoană vrea validarea referendumului în această săptămână

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că Birourile permanente ale celor două Camere se vor reuni pentru a convoca, în această săptămână, un plen reunit în care să fie validat referendumul privind reducerea numărului de parlamentari şi instituirea unui Parlament unicameral.

46 afișări
Imaginea articolului Geoană vrea validarea referendumului în această săptămână

Geoană vrea validarea referendumului în această săptămână (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a precizat că, în acest context, social-democraţii vor propune şi declanşarea procedurilor pentru modificarea Constituţiei în sensul cerut de referendum.

"Am luat decizia să convocăm Birourile permanente reunite ale celor două Camere astfel încât în această săptămână să putem să avem un plen reunit care să constate şi validarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, conform deciziei poporului român. De aceea, vom propune şi declanşarea procedurilor parlamentare pentru modificarea Constituţiei", a declarat Geoană, după şedinţa BPN al PSD.

Geoană a precizat că el şi PSD sunt dispuşi să facă o dezbatere sănătoasă privind modificarea Constituţiei.

"Suntem dispuşi şi sunt dispus să contribuim la o dezbatere sănătoasă şi temeinică cu privire la tipul de republică pe care ni-l propunem pentru începutul secolului XXI", a spus Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici