George Simion, la Varşovia: Vladimir Putin continuă politica stalinistă. E un criminal de război

Războiul dintre Rusia şi Ucraina determină ţările vecine celor două părţi aflate în conflict să-şi consolideze relaţiile. Este cazul Poloniei care a găzduit recent, la Varşovia, o şedinţă comună cu Guvernul României, precum şi vizita liderului AUR, George Simion.

14965 afișări
Imaginea articolului George Simion, la Varşovia: Vladimir Putin continuă politica stalinistă. E un criminal de război

George Simion, la Varşovia: Vladimir Putin continuă politica stalinistă. E un criminal de război

George Simion, la Varşovia: Vladimir Putin continuă politica stalinistă. E un criminal de război

Războiul dintre Rusia şi Ucraina determină ţările vecine celor două părţi aflate în conflict să-şi consolideze relaţiile. Este cazul Poloniei care a găzduit recent, la Varşovia,  o şedinţă comună cu Guvernul României, precum şi vizita liderului AUR, George Simion.

Presa maghiară de opoziţie (https://nepszava.hu/) publică un articol despre prietenia româno-poloneză, remarcând că “Varşovia ştie că are nevoie şi de un aliat extrem de apropiat în regiune, aşa că s-a mutat rapid şi a schimbat brusc Budapesta cu Bucureşti”. În acest context, publicaţia aminteşte despre şedinţa comună a guvernelor polonez şi român de la Varşovia, din 3 martie, în cadrul căreia s-au semnat mai multe acorduri bilaterale.

După reuniunea celor două guverne la Varşovia, liderul AUR, George Simion, a făcut o vizită în Polonia unde, în ultimele trei zile, a avut întâlniri cu mai mulţi miniştri şi oficiali de stat polonezi. George Simion a mers în Polonia în calitatea sa de preşedinte al grupului de prietenie România-Polonia din Parlamentul României. În cadrul vizitei, delegaţia română s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, Zbigniew Ziobro, şi ministrul delegat pentru drepturi cetăţeneşti, Michał Wójcik.

Invitat la televiziunea naţională poloneză, TVP Info, George Simion a condamnat în termeni duri agresiunea rusă din Ucraina: “Vladimir Putin continuă politica stalinistă de supunere a statelor pe care le percepe în sfera proprie de interese, din Europa de Est. Este un criminal de război". Nu aceeaşi atitudine a avut premierul ungar Viktor Orban, care în ultimele săptămâni a ezitat să condamne ferm acţiunile Federaţiei Ruse în Ucraina.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici