Gheorghe Falcă: Din luna februarie pot începe procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate

Vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă a declarat, la RFI, că din luna februarie pot începe procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate, care pot avea loc în urma depunerii unei moţiuni de cenzură sau demisia premierului Ludovic Orban.

900 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Falcă: Din luna februarie pot începe procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate

Gheorghe Falcă: Din luna februarie pot începe procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate

”Trebuie să ne punem întrebarea dacă merită ca România să meargă cu încetinitorul în anul 2020 sau România are voinţă politică pentru a declanşa rapid alegerile anticipate, pentru a veni politicienii în faţa cetăţenilor cu programe politice majore şi să începem etapele de reformă, astfel încât dinamismul economic al României să crească”, a afirmat Gheorghe Falcă, la RFI.

Întrebat despre posibilitatea ca premierul Ludovic Orban să-şi dea demisia pentru a forţa alegerile parlamentare anticipate sau Guvernul să fie demis prin moţiune de cenzură, Falcă a răspuns: "Eu sunt sigur că premierul şi Guvernul vor analiza cele două variante. Totul poate începe în luna februarie, în momentul în care ai definitivat bugetul anului 2020, orice Guvern poate funcţiona pe un buget bine definit şi în luna februarie, în funcţie de temele lunii februarie, în funcţie de voinţa politică, poate să înceapă una dintre cele două proceduri, pentru a ajunge ca România, pe la sfârşitul lunii aprilie-începutul lunii mai, să aibă alegeri anticipate”.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, a anunţat, luni, că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanşarea alegerilor anticipate, fiind nevoie de încă 24 de voturi pentru a susţine un astfel de demers. Europarlamentarul a afirmat că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020. Liberalul a anunţat că grupul de nouă parlamentari demisionari din Pro România vor susţine anticipatele.

Ulterior, ALDE a transmis, pe Facebook, că nu susţine organizarea de alegeri anticipate şi că declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Rareş Bogdan nu fac decât să alunge investitorii. Totodată, ALDE precizează că nu intră în această „aventură politică” doar pentru ca PNL să mai obţină câteva procente.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că a vorbit cu Ludovic Orban, înaintea încheierii sesiunii parlamentare şi i-a spus că susţine organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în timpul unei vizite în judeţul Vâlcea, că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile aşteptate de oameni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anticipate,
pnl,
falcă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici