Gheorghe Funar ar susţine o fuziune cu partidul lui Becali

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a declarat, miercuri, că ar susţine o fuziune a PRM cu PNG-CD, în urma rezultatelor de la alegerile europarlamentare, care au demonstrat că "unde-s mulţi, puterea creşte".

22 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Funar ar susţine o fuziune cu partidul lui Becali

Gheorghe Funar ar susţine o fuziune cu partidul lui Becali (Imagine: Mediafax Foto)

Funar a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PRM aşteaptă un congres al PNG-CD, care să consfinţească fuziunea cu PRM.

"Rezultatul bun obţinut de PRM, cu sprijinul PNG-CD, la alegerile pentru PE a confirmat proverbul românesc «unde-s mulţi, puterea creşte». Realitatea a confirmat că, dacă suntem împreună şi dacă suntem uniţi, putem obţine un rezultat bun. Noi suntem deschişi colaborării cu alte partide şi aşteptăm ca cei din PNG-CD să decidă, în cadrul unui congres, dacă vor să fuzioneze cu PRM. Dacă adoptă o astfel de hotărâre, în PRM există această disponibilitate a fuziunii cu PNG-CD şi cu alte partide", a spus Gheorghe Funar.

Acesta a subliniat că "rămâne de văzut" cum se va numi noua formaţiune de dreapta creată în urma acestei fuziuni.

Preşedintele PNG-CD Cluj, Pompiliu Manea, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că se pronunţă pentru o fuziune cu PRM în vederea creării unui partid puternic de dreapta, care să includă şi Partidul pentru Patrie, Noua Dreaptă, Verzii şi chiar PNL.

"Decât şef la un partid mărunt, mai bine membru într-un partid de onoare", a spus Manea.

Gheorghe Funar a precizat, însă, că nu este de acord cu cooptarea PNL într-o viitoare construcţie PRM-PNG-CD, în condiţiile în care liberalii au contribuit la "dezastrul ţării".

"Nu cred că vom ajunge să facem echipă cu PNL în aceeaşi formaţiune politică", a explicat secretarul general al PRM.

PSD a obţinut 31,07% din voturi la euroalegeri, fiind urmat de PDL cu 29, 71%, PNL cu 14,52% din voturi, UDMR - 8,92%, PRM - 8,65%, iar Elena Băsescu a fost creditată cu 4,22% , potrivit rezultatelor euroalegerilor după centralizarea proceselor verbale din toată ţara şi anunţate, luni, de BEC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici