Gheorghe Nichita cere demisia prefectului de Iaşi. Care este motivul

Primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a cerut, luni, demisia prefectului judeţului, Dragomir Tomaşeschi, pentru şantaj, ameninţare şi intimidare la adresa sa, adăugând că va trimite notificări la Guvern pe această temă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

161 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Nichita cere demisia prefectului de Iaşi. Care este motivul

Gheorghe Nichita (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

Gheorghe Nichita a declarat, într-o conferinţă de presă, că prefectul judeţului Iaşi încearcă de câţiva ani să blocheze activitatea primăriei, prin amenzile date şi prin procesele pe care le-a intentat la adresa sa.

"În ultimii ani, am primit amenzi, pentru deficienţe constatate în aplicarea legilor de fond funciar, în valoare de 161.000 de lei. Am câştigat toate procesele, iar amenzile au fost anulate", a spus Nichita.

Primarul de Iaşi a precizat că în anul 2010, prefectul a depus o plângere la DNA Bucureşti la adresa sa, iar după doi ani procurorii anticorupţie au decis neînceperea urmăririi penale.

"În plângerea respectivă, prefectul cerea condamnarea mea şi a altor persoane pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Ce înseamnă acest om din punct de vedere profesional dacă poate cere condamnarea într-o plângere?", a spus Gheorghe Nichita.

El a afirmat că solicită public demisia prefectului Dragomir Tomaşeschi, acuzându-l de şantaj, ameninţare şi intimidare.

Totodată, Nichita a precizat că va trimite notificări în acest sens premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrului Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca.

În replică, prefectul judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, susţine că este "amuzat" de afirmaţiile primarului Nichita.

"Sunt amuzat. Sunt oameni care au hoţia în sânge, iar primarul este unul dintre ei. Îi pregătesc o plângere penală pentru faptul că nu a reuşit să justifice banii cheltuiţi dintr-un împrumutul luat de la DEXIA pentru asfaltări. El mă atacă pentru că am dispus mai multe controale de legalitate la instituţia pe care o conduce", a afirmat prefectul Dragomir Tomaşeschi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici