Gheorghe Răducanu, numit consilier pentru problemele romilor al lui Teodor Baconschi

Gheorghe Răducanu, preşedintele asociaţiei Unirea Romilor şi membru fondator al Partidei Romilor şi al Asociaţiei Români CRISS, a fost numit consilier pentru problemele romilor de cetăţenie română din străinătate al ministrului Theodor Baconschi, informează MAE.

950 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Răducanu, numit consilier pentru problemele romilor al lui Teodor Baconschi

Gheorghe Răducanu, numit consilier pentru problemele romilor al lui Teodor Baconschi

Răducanu urmează să gestioneze problematica romilor de cetăţenie română din afara graniţelor ţării.

Gheorghe Răducanu are 58 de ani şi, începând din 2004 a lucrat ca expert pentru Biroul de Strategii şi Politici Europene pentru Romi din cadrul Forumului European al Romilor şi Nomazilor de la Strasbourg.

În perioada 2000-2006, a fost expert parlamentar pentru relaţii interetnice şi comunicare socială la Camera Deputaţilor, precum şi director al Departamentului de presă şi relaţii internaţionale al Partidei Romilor, ocupând, între 2001 şi 2005, şi funcţia de consilier pentru minorităţile naţionale în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Gheorghe Răducanu este membru fondator al mai multor asociaţii şi fundaţii, printre care Partida Romilor, Federaţia Etnică a Romilor, Romani CRISS şi este preşedinte al asociaţiei Unirea Romilor.

În 2009, Gheorghe Răducanu a fost numit ambasador onorific la Reprezentanţa Permanentă a Partidei Romilor "Pro-Europa" la Bruxelles.

Potrivit MAE, Răducanu este absolvent al ASE şi a urmat studii postuniversitare în relaţii interetnice şi comunicare socială precum şi un master la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

Gheorghe Răducanu este vorbitor al limbilor romani, franceză şi engleză.

"MAE a conştientizat deja nevoia unui astfel de post, pentru a veni în sprijinul tuturor cetăţenilor români din străinătate, cu instrumente adecvate şi adaptate. Am încrederea că domnul Răducanu va continua să depună eforturi pentru integrarea şi asigurarea respectării drepturilor cetăţenilor români în Uniunea Europeană şi nu numai. Experienţa sa îndelungată în domeniul nonguvernamental este o dovadă în acest sens", a spus Baconschi la numirea noului consilier, potrivit comunicatului MAE.

Răducanu îl va înlocui în acest post pe Gelu Drăgulin, care fusese numit, la 1 iulie 2009, consilier pe problematica romilor al fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici