Gheorghe Zamfir, Mihai Constantinescu şi Ionuţ Dolănescu - candidaţii verzilor la parlamentare

Naistul GheorgheZamfir, cântăreţul de muzică uşoară Mihai Constantinescu şi cântăreţul de muzică populară Ionuţ Dolănescu vor candida la alegerile parlamentare din noiembrie pentru Partidul Verde, a anunţat, duminică, Constantin Dumitrescu, preşedintele organizaţiei de Bucureşti a verzilor.

303 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Zamfir, Mihai Constantinescu şi Ionuţ Dolănescu - candidaţii verzilor la parlamentare

Gheorghe Zamfir, Mihai Constantinescu şi Ionuţ Dolănescu - candidaţii verzilor la parlamentare

Potrivit lui Constantin Dumitrescu, cele trei persoanlităţi şi-au dat acceptul în privinţa candidaturii la parlamentare sub sigla Partidului Verde (PV), dar că nu s-a stabilit încă dacă pentru mandate de deputaţi sau de senatori.

El a menţionat că Mihai Constantinescu va candida într-un colegiu din Capitală.

În plus, liderul Partidului Verde a menţionat că liderii centrali ai formaţiunii pe care o conduce se află în discuţii în vederea candidaturii la alegerile generale cu mari personalităţi ale sportului românesc, printre care fostul jucător de fotbal Ilie Balaci, fostul canoist Ivan Patzaichin, fostul halterofil Nicu Vlad şi pugilistul Rudel Obreja.

Totodată, în teritoriu vor mai candida pentru Verzi, avocata Paula Iacob într-un colegiu din Sibiu, şi avocatul Nicolae Cladoveanu în Argeş.

"Până acum, sunt 302 candidaţi la nivel naţional, iar la Bucureşti sunt acoperite toate colegiile", a susţinut Constantin Dumitrescu.

Dumitrescu a adăugat că pentru colegiile uninominale din Bucureşti vor candida el, fostul consilier local PNL şi prim vice-preşedinte la PV Bucureşti, Gheorghe Şoancă, preşedinte la sector 5, vicepreşedintele Erchid Luminiţa, director la Agenţia de Reglementare a nivelelor de servicii Apă Canal a Municipiului Bucuresti (ARBAC) Ciprian Cărnuţă, fostul director la ADP sector 4 Florentin Corbuleanu, secretarul executiv pe Bucureşti Crenguţa Dascălu etc.

Dumitrescu a menţionat că Verzii vor să colaboreze la alegeri cu trei mari organizaţii sindicale - Federaţia Virgil Săhleanu, oameni din societatea civilă, oamenilor de cultură, sport şi oameni de ştiinţă, menţionând că formaţiunea are o colaborare foarte strânsă cu Asociaţia 21 Decembrie 1989, cu care speră să completeze listele electorale.

Constantin Dumitrescu a mai spus că "oamenii din Partidul Verde sunt pregătiţi pentru ecologizarea clasei politice din România".

Pe de altă parte, verzii au mai spus, în conferinţa de presă, că Partidul Verde are şi un imn, "Verde e speranţa", care va fi dat publicităţii în perioada următoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici