Moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ghinea: Sunt cinci mari minciuni în această moţiune

  • Sunt cinci mari minciuni în această moţiune, pe care oricine le putea verifica din informaţii publice, spune ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
  • Ghinea susţine că anul acesta au intrat în România 1,6 miliarde de euro, „adică aproape jumătate de milion de euro pe oră”.
229 afișări
Imaginea articolului Moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ghinea: Sunt cinci mari minciuni în această moţiune

Moţiune simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Ghinea: Sunt cinci mari minciuni în această moţiune

„Sunt cinci mari minciuni în această moţiune, pe care oricine le putea verifica din informaţii publice. Trebuie doar să citiţi. Prima minciună gogonată - vă plângeţi în moţiune că în fiecare zi România pierde bani mulţi. Adevărul este că în anul ăsta au intrat în România 1,6 miliarde de euro din fonduri structurale. Asta înseamnă zece miioane de euro în fiecare zi, dacă împărţim pe ore înseamnă 440.000 de euro pe oră, adică aproape jumătate de milion de euro pe oră. Asta înainte de PNRR. Alte 2,3 miliarde de euro aflate în procesare, bani care vor intra în ţară până în decembrie. Cifrele vorbesc şi vă fac de râs. A doua minciună gogonată - absorbţia curentă e la pământ. Fals. E de 55%, în marja curentă a mediei europene, de 58%. Informaţia e din nou publică pe siteul Comisiei Europene.”, a spus Ghinea.

Celelate aspecte se referă la programele operaţionale, bani pentru gestionarea crizei sanitare Covid-19 şi dispariţia a 1,3 miliarde de euro din PNRR. 

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene mai spune că PSD se teme că PNRR va fi un succes. 

„Haideţi să vorbim despre ce vă doare cu adevărat. Văd că sunteţi foarte supăraţi pe PNRR. Adevărul e că după ce PNRR reuşeşte, partidul sărăciei, partidul subdezvoltării, al corupţiei, adică PSD, nu-şi va mai găsi locul în România, pentru că PNRR înseamnă că vom repara România după ce aţi stricat voi. PNRR înseamnă opusul a ce face PSD când e la putere”, adaugă Ghinea.

El a prezentat opt motive pentru care „PSD fuge de PNRR ca dracul de tămâie”, printre care reforma funcţionarilor publici, reformarea companiilor de stat, scoaterea pachetelor minoritare de acţiuni pe bursă şi digitalizarea în administraţie.

Camera Deputaţilor dezbate, luni, moţiunea simplă depusă de 82 de parlamentari împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

CITEŞTE AICI: Marcel Ciolacu: Am finalizat moţiunea de cenzură „România eşuată. Recordul fantastic al guvernului Cîţu”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici