Ghişe pierde susţinerea PNL Braşov pentru un nou mandat. În locul acestuia este vehiculat Petre Roman

Senatorul Ioan Ghişe spune că nu mai este susţinut de PNL Braşov pentru a candida pentru un nou mandat, dosarul lui de candidatură nefiind supus votului în partid, iar pentru colegiul pe care acesta îl ocupă în prezent este vehiculat numele fostului premier Petre Roman, afirmă surse din partid.

341 afișări
Imaginea articolului Ghişe pierde susţinerea PNL Braşov pentru un nou mandat. În locul acestuia este vehiculat Petre Roman

Ioan Ghişe (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

În aceeaşi situaţie se află şi deputatul de Făgăraş Gheorghe Gabor.

Ioan Ghise susţine că cel care nu îl lasă să candideze pentru un nou mandat este preşedintele PNL Braşov, Aristotel Căncescu, care nu a supus la vot dosarul lui şi pe cel al lui Gabor, şi că numele lor nu se regăsesc pe lista organizaţiei judeţene pentru alegerile parlamentare.

"Au existat mai multe încălcări ale prevederilor statutului partidului,în sensul că nu s-au votat nume, ci s-a votat cu bife, da sau nu, o listă", a spus Ghişe.

Cei doi parlamentari au depus o contestaţie la Curtea de Onoare şi Arbitraj pentru "încălcarea prevederilor statutului partidului", precum şi la Biroul Executiv Naţional al PNL.

Curtea de Arbitraj va analiza contestaţiile joi, iar vineri va urma decizia Biroului Executiv Naţional al PNL.

În locul celor doi ar putea candida Daniel Zamfir şi Bogdan Cristescu, doi membri PNL de la Bucureşti, ale căror candidaturi au fost aprobate de Biroul Judeţean. Un alt nume vehiculat pe listele cu candidaturi este cel al fostului premier Petre Roman, potrivit unor surse din partid.

PNL Braşov va anunţa candidaţii abia joi, deoarece se aşteaptă încă rezultatul contestaţiei depuse de Ioan Ghişe şi Gheorghe Gabor.

PNL Braşov va avea şase candidaţi la alegerile parlamentare, trei pentru senatori şi trei pentru deputaţi.

Până în prezent au fost anunţate următoarele candidaturi: la Camera Deputaţilor - Mihai Donţu în Colegiul 3 Rupea - Codlea, Daniel Zamfir în Colegiul 1 Făgăraş - Victoria şi Sebastian Grapă în Colegiul nr. 1 Făgăraş - Rupea pentru Senat. Alte două nume sigure sunt Marius Neculoiu, managerul Spitalului Judeţean Braşov, pentru Senat şi Ligia Marin pentru Camera Deputaţilor, însă nu au fost stabilite colegiile unde vor candida.

Ghişe este o figură controversată în partid.

Astfel, după ce Curtea Constituţională a validat rezultatul referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, Ioan Ghişe a protestat, mai multe zile la rând, în faţa Palatului Cotroceni, purtând pancarte pe care scria: "Poporul a decis, Băsescu e demis". El spunea atunci că gestul său este simbolic şi nu cerea susţinerea partidului său. Lui Ghişe i s-a alăturat, la un moment dat, şi liberatul Varujan Vosganian.

Anul trecut, când USL se afla în greva parlamentară, Ghişe a refuzat să îşi doneze salariul, susţinând ca nu are altă sursă de venit.

El a fost unul dintre primii politicieni români acuzaţi că a colaborat cu Securitatea, însă a negat acest lucru. Din acest motiv, Ghişe a fost exclus în septembrie 2006, împreună cu Mona Muscă, din PNL. A fost însă reprimit în partid la scurt timp, în urma contestaţiei depuse.

Ghişe susţinea atunci că CNSAS a confirmat că el nu a făcut poliţie politică, iar conducerea partidului ştia încă din 1992 că a scris câteva note informative.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici