Gitenstein: SUA, pregătite să ajute România după inundaţii, dar aşteaptă cerere din partea Guvernului

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, a declarat că Statele Unite s-au oferit să acorde ajutor după inundaţiile produse în România, dar aşteaptă o cerere din partea Guvernului pentru a face acest lucru.

79 afișări
Imaginea articolului Gitenstein: SUA, pregătite să ajute România după inundaţii, dar aşteaptă cerere din partea Guvernului

Gitenstein: SUA, pregătite să ajute România după inundaţii, dar aşteaptă cerere din partea Guvernului (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Aţi pierdut 23 de oameni în inundaţii, din ceea ce înţeleg. Este îngrozitor. Ne-am oferit să ajutăm, dar se pare că Guvernul dumneavoastră are situaţia sub control. Ştiu că preşedintele este acolo acum şi face ceea ce trebuie prin faptul că se duce la faţa locului. Înţeleg că premierul a fost şi el ieri şi azi. Este o mare problemă să te confrunţi cu aşa ceva într-o perioadă de criză economică", a spus ambasadorul, într-o discuţie cu agenţiile de presă din România.

"Suntem pregătiţi să ajutăm, dar se pare că în primă fază Guvernul român consideră că se poate descurca şi apelează la europeni, dar noi suntem pregătiţi să ajutăm", a adăugat el.

Ambasadorul a menţionat că SUA aşteaptă o solicitare pe baza căreia va oferi ajutor.

În urma inundaţiilor din ultimele zile, 23 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Cel mai grav afectate de inundaţiile puternice, ca urmare a revărsării Siretului, care a înregistrat debite istorice, au fost judeţele Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici