Gorghiu, despre Plumb: Să nu fie o copie a lui Ponta şi să păstreze eleganţa discursului politic

Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu consideră "nejustificat" "atacul" preşedintelui interimar al PSD, Rovana Plumb, la adresa PNL şi îi doreşte acesteia să nu "copieze stilul lui Victor Ponta şi "să îşi păstreze eleganţa discursului politic”.

403 afișări
Imaginea articolului Gorghiu, despre Plumb: Să nu fie o copie a lui Ponta şi să păstreze eleganţa discursului politic

Gorghiu, despre Plumb: Să nu fie o copie a lui Ponta şi să păstreze eleganţa discursului politic (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

"Astăzi am constatat, din păcate, un atac al doamnei Plumb, în opinia noastră nu doar nejustificat, este un atac pe care pot să îl înţeleg într-o anumită măsură de legitimare a domniei sale în noua postură de preşedinte PSD. Îi doresc, însă, să nu copieze stilul lui Victor Ponta şi să încerce să îşi păstreze eleganţa la nivel de discurs politic. Ar fi păcat să fie o copie a lui Victor Ponta”, a declarat, duminică, la Topliţa, în judeţul Harghita, Alina Gorghiu, unde s-a aflat împreună cu Vasile Blaga.

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, i-a acuzat pe membrii "noului PNL” că îşi reneagă propriul vot dat în Parlament, că nu mai recunosc că au participat la toate consultările şi dezbaterile din comisii, au contribuit cu măsuri cuprinse în noul Cod Fiscal şi nici că au votat în favoarea lui.

"Cât de mult mai poate fi prelungită batjocura penelisto-pedelistă la adresa românilor?" a spus Plumb, duminică, într-o conferinţă de presă. "Ceea ce se întâmplă în ultimele 96 de ore nu este numai revoltător, dar este profund condamnabil. Atitudinea partidului condus de Alina Gorghiu înţesat cu cei care au distrus România şi au umilit pe români faţă de codurile fiscale nu face altceva decât să rişte un moment favorabil important economic şi social al României, cel mai important din cei 11 ani”, a susţinut ea.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că, "exact” în perioada în care Cabinetul Ponta, împreună cu coaliţia parlamentară majoritară care îl susţine, pregăteşte actele normative care cuprind măsurile prin care se "aduc către români” beneficiile creşterii economice, "şi-au adus aminte cei din noul PNL cum au batjocorit 20 de milioane de români prin creşterea sufocantă a taxelor şi atunci au decis să le spună românilor că nu merită să beneficieze de reducerile fiscale care sunt cuprinse în coduri, să le spună românilor că nu merită să plătească taxe mai mici, că nu merită să aibă facturi reduse şi preţuri mai mici în magazine, să le spună românilor că nu le trebuie o reducere cu 5 la sută a TVA”.

Plumb a opinat că „suntem în faţa unei uriaşe farse politice”.

În replică, copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat, duminică, la Topliţa, că social-democraţii "fac gălăgie” ca să "bage sub preş” problemele pe care le au, în prezent, premierul Victor Ponta şi PSD.

"Noi suntem un partid de dreapta care militează pentru relaxare fiscală, asta este clar, nu este o noutate şi şi acum ei (social-democraţii – n.r) fac gălăgie ca să bage sub preş problemele pe care le are Ponta şi PSD: pe de o parte Ponta care are treaba lui cu Justiţia, pe de altă parte problemele pe care le are PSD, că miercuri au o reuniune mai importantă şi deja au trei candidaturi pentru funcţia de preşedinte interimar. Şi atunci, dă-i cu Codul Fiscal şi cu schimbarea poziţiei PNL faţă de această temă!”, a conchis Blaga.

Co-preşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au făcut, duminică, o vizită la Topliţa, în judeţul Harghita, unde au susţinut o conferinţă de presă şi apoi au participat la manifestările prilejuite de Zilele Oraşului Topliţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici