Gorghiu: Graba cu care PSD încearcă să treacă noul Cod fiscal, fără o dezbatere serioasă, e neadecvată

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sâmbătă, că i se pare "neadecvată" "graba cu care PSD încearcă să treacă proiectul noului Cod fiscal, fără o dezbatere serioasă", adăugând că "speranţa de viaţă" a codului trebuie să fie mai lungă decât mandatul unui premier, indiferent de numele acestuia

355 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Graba cu care PSD încearcă să treacă noul Cod fiscal, fără o dezbatere serioasă, e neadecvată

Gorghiu: Graba cu care PSD încearcă să treacă noul Cod fiscal,fără o dezbatere serioasă,e neadecvată (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Mi se pare neadecvată graba cu care PSD încearcă să treacă acest proiect de Cod fiscal, fără o dezbatere serioasă, mai mult, ameninţând că o va face prin angajarea răspunerii. Eu cred şi PNL credem că un cod fiscal trebuie să aibă o speranţă de viaţă care să fie mai lungă decât mandatul unui premier, indiferent care este numele acelui premier", a susţinut ea, sâmbătă, cu ocazia lansării proiectului programului de guvernare al PNL.

Pe de altă arte, ea a menţionat că un eşec al măsurilor PSD va avea ca "efect colateral" o majoră dificultate de acceptare publică pe viitor a unor măsuri liberale sau a unor programe de natură liberală care să susţină "real şi pe termen lung" economia românească.

"De fiecare dată când PSD trece prin momente politice dificile, vine cu tot felul de promisiuni spectaculoase, intră în acest carusel al promisiunilor spectaculoase (...) - milionul acela de locuri de muncă sau cele 10 miliarde de euro investiţii străine pe care le-a promis. (...) Guvernul a fost investit cu promisiunea că, la 1 ianuarie 2013, va reduce TVA. Nu s-a întâmplat nici până în zilele noastre acest lucru”, a comentat Gorghiu.

Liderul PNL a mai afirmat că partidul a susţinut şi va susţine relaxarea fiscală, însă respinge compromiterea unor politici utile prin "slaba pregătire şi amatorismul altora".

Proiectul Codului fiscal va fi discutat din nou de Guvern, de această dată în vederea aprobării, în perioada 18-25 martie, premierul Victor Ponta afirmând că un program fiscal mai bun decât cel propus de către Executiv "nu are cine să aibă în România".

"Dincolo de câteva mici critici de la cei care ziceau că au ei un program mai bun, dar nu îl au - un program mai bun decât cel pe care noi l-am propus n-are cine să aibă în România - important este că, după trei ani de muncă, putem să facem şi reducerea TVA şi toate celelalte măsuri şi, mai ales, avem pe termen mediu şi lung un plan şi o strategie foarte clară de dezvoltare economică", a spus Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, l-a anunţat în acest context că proiectul Codului fiscal va fi din nou prezentat Guvernului, de această dată spre aprobare, în perioada 18-25 martie. Proiectul fusese discutat de Guvern în urmă cu o săptămână, în primă lectură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici