Gorghiu: Încărcătura instanţelor de judecată şi deficitul de resursă umană, probleme ale sistemului

Încărcătura instanţelor de judecată şi deficitul de resursă umană reprezintă probleme majore ale sistemului de justiţie, iar o prioritate a mandatului este degrevarea instanţelor de dosare, a spus Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, la Gala Arbitrajului Românesc.

233 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Încărcătura instanţelor de judecată şi deficitul de resursă umană, probleme ale sistemului

Gorghiu: Încărcătura instanţelor de judecată şi deficitul de resursă umană, probleme ale sistemului

Alina Gorghiu susţine că este o susţinătoare a mijloacelor alternative de soluţionare a litigiilor. Ea spune că arbitrajul comercial este o metodă eficientă de soluţionare a litigiilor şi aduce două argumente: cheltuielile arbitrale sunt reduse faţă de cheltuielile de judecată şi procedura de soluţionare este mult mai rapidă.

„Tocmai de aceea, în special mediul de afaceri ar trebui încurajat să apeleze la arbitrajul comercial, printr-o campanie continuă de promovare. Mai ales că regulile de procedură arbitrală vin în sprijinul mediului de afaceri şi sunt în concordanţă cu cele mai bune practici europene şi internaţionale. Arbitrajul comercial a fost întotdeauna în pas cu tendinţele internaţionale. Iar acest fapt se datorează tratatelor, convenţiilor sau acordurilor internaţionale în domeniul arbitrajului la care România e parte. De-a lungul timpului, Curtea a semnat peste 30 de Acorduri de cooperare cu instituţii similare din alte state şi sunt sigură că numărul va continua să crească. Mă bucur să văd deschiderea Curţii pentru arbitrajul comercial internaţional”, a spus ministrul Justiţiei.

Ea încurajează justiţiabilii să aleagă mijloace alternative de soluţionare a litigiilor.

„Toţi ştiu faptul că încărcătura instanţelor de judecată şi deficitul de resursă umană reprezintă probleme majore ale sistemului de justiţie. Tocmai de aceea, o prioritate a mandatului meu este degrevarea instanţelor de dosare. Astfel, încurajez justiţiabilii, cu fiecare ocazie, să aleagă cu încredere mijloacele alternative de soluţionare a litigiilor! Şi am încredere că, pentru a le face atractive şi accesibile justiţiabililor, împreună vom găsi soluţii optime”, a mai spus Gorghiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici