Gorghiu: Le cer comisiilor de control ale SRI şi SIE să facă puţină lumină printre acoperiţii PSD

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu afirmă că acuzaţiile lansate de fostul premier Victor Ponta pe tema ofiţerilor acoperiţi ''sau nu'' care urmăresc să preia puterea în PSD ar trebui investigate de comisiile parlamentare de control ale SRI şi SIE.

673 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Le cer comisiilor de control ale SRI şi SIE să facă puţină lumină printre acoperiţii PSD

Gorghiu: Le cer comisiilor de control ale SRI şi SIE să facă puţină lumină printre acoperiţii PSD

''Partidele, inclusiv PSD, trebuie să funcţioneze în afara oricăror suspiciuni de ingerinţe nelegitime în activitatea lor, cum ar fi cele ale serviciilor de informaţii. Cel mai probabil, domnul Victor Ponta, aflat la rândul său într-un raport dificil cu justiţia, nu a dorit altceva decât să insinueze că frăţia oamenilor cu probleme penale din PSD trebuie continuată, în faţa unor inamici imaginari. Ne-am obişnuit cu această tactică a liderilor PSD de a inventa duşmani închipuiţi, atunci când se confruntă cu o situaţie politică dificilă. Pe de altă parte, chiar dacă ne-am obişnuit cu toţii cu acuzaţiile fără temei, cu minciunile fostului premier, în acest caz este vorba chiar de foştii săi colegi de conducere! Astfel de acuzaţii grave trebuie să fie investigate de Parlament'', a scris Gorghiu duminică pe Facebook.

Ea le-a cerut comisiilor parlamentare de control ale SRI şi SIE ''să facă puţină lumină printre acoperiţii PSD''. ''Nu ştiu de ce tac, nici nu ştiu dacă vor face faţă unei asemenea provocări. Dacă e necesar, să-l audieze pe fostul prim-ministru pentru a cere mai multe amănunte cu privire la declaraţiile sale publice care îi vizează pe membrii conducerii PSD. De asemenea, domnul Liviu Dragnea trebuie să precizeze clar dacă, din punctul domniei sale de vedere, afirmaţiile domnului Ponta sunt sau nu adevărate. Eu, una, nu ştiu ce e mai la modă în conducerea PSD: că eşti condamnat sau că eşti acoperit?'', spune copreşedintele PNL.

Problema ''ofiţerilor'' din PSD a fost ridicată de Victor Ponta după sentinţa definitivă primită de Liviu Dragnea.

''Pentru că am văzut interpretarile din presă vreau să precizez că atunci când am scris de 'ofiţerii' care vor să preia puterea în PSD NU mă refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern (dacă va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!'', a precizat Ponta pe Facebook ulterior publicării mesajului în care îi cerea lui Liviu Dragnea să rămână la conducerea PSD pentru a-l feri de ofiţerii acoperiţi sau nu care urmăresc să preia puterea în partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici