Gorghiu: Ridzi vrea război cu întreaga Românie

Preşedinta Comisiei Ridzi, Alina Gorghiu (PNL), a declarat luni, pentru MEIDAFAX, că se va prezenta la orice solicitare de audiere a Parchetului General, menţionând fostul ministru PDL va trebui fie să renunţe la aceste mijloace de atragere a atenţiei, fie să dea în judecată toţi parlamentarii.

23 afișări
Imaginea articolului Gorghiu: Ridzi vrea război cu întreaga Românie

Gorghiu: Ridzi vrea război cu întreaga Românie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Doamna fostă ministru Monica Iacob Ridzi încearcă şi prin această metodă de a ieşi din nou în atenţia opiniei publice, chiar dacă, din punctul meu de vedere, costurile de imagine pentru PDL sunt unele destul de mari. Cu mare plăcere mă voi prezenta la orice solicitare a Parchetului, deşi eu cred că reprezentanţii Ministerului Public, la cea mai sumară analiză a actelor, nu o să considere necesară audierea noastră", a susţinut Alina Gorghiu.

Deputatul PNL a meţionat că dacă Parchetul va considera necesară audierea parlamentarilor se va prezenta "cu mare plăcere" pentru că "există o hotărâre a plenului Camerei pentru doamna ministru, prin care a fost aprobată solicitarea începerii urmăririi penale a DNA-ului şi nu prin raportul Comisiei de anchetă, pentru că există de asemnea hotărârile BP al Camerei care sunt obligatorii pentru orice paralemtnar sau orice Comisie de anchetă sau orice altă Comisie, conform cărora nu este cazul să facem vreo corespondenţă între comisia de anchetă sau BP al Camerei şi Parchetul General".

În plus, Gorghiu a menţionat că "toate concluziile din raportul DNA, raportul Comisiei de anchetă, raportul Comisiei Juridice, raportul Curţii de Conturi converg spre aceeaşi concluzie şi anume suspiciunea de cheltuire ilegală a banului public de către doamnă fostă ministru Monica Iacob Ridzi".

"Eu cred că doamna ministru va avea de ales între a renunţa la asemenea mijloace de ieşire în atenţia opiniei publice sau pur şi simplu va trebui să dea în judecată toţi parlamentarii care au votat pentru începerea urmăririi penale, toţi parlamentarii care au votat în BP pentru aceste hotărâri, şi pe cei de la Curtea de conturi care au făcut raportul şi pe magistraţii de la DNA care au făcut raportul conform căruia au solicitat Parlamentului începrerea urmăririi penale şi domana Monica Iacob Ridzi s-ar putea să înceapă un război şi cu siguranţă îşi doreşte să înceapă un război cu întrega Românie pentru că există aceste suspiciuni de cheltuire ilegală a banului public asupra domniei sale", a conchis Alina Gorghiu.

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, a declarat, luni, după întâlnirea cu procurorii Parchetului instanţei supreme, că şi-a susţinut plângerea împotriva membrilor comisiei parlamentare de anchetă şi că doreşte ca aceştia să fie audiaţi de procurori.

Plângerea îi vizează pe Alina Gorghiu, Nicolae Bănicioiu, Petru Lakatos, Doina Burcău, Cristian Sorin Dumitrescu, Damian Florea, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Bogdan Olteanu şi Anghel Stanciu, membri ai "Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului şi Sportului, sub semnătura doamnei ministru Monica Iacob-Ridzi, pentru organizarea «Zilei Tineretului»".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici