Grapini: La 30 de ani de la Revoluţie, cer instituţiilor europene să respecte drepturile românilor

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a declarat, la dezbaterea din Parlamentul European privind comemorarea Revoluţiei din 1989, că solicită instituţiilor europene să respecte drepturile românilor şi să dea credibilitate ţării noastre deoarece în 30 de ani România s-a schimbat mult.

257 afișări
Imaginea articolului Grapini: La 30 de ani de la Revoluţie, cer instituţiilor europene să respecte drepturile românilor

Grapini: La 30 de ani de la Revoluţie, cer instituţiilor europene să respecte drepturile românilor

„Vin de la Timişoara. Exact acum 30 de ani eram pe stradă la Timişoara, alături de cetăţenii Timişoarei. Pentru adevăr vă rog să înţelegeţi că Revoluţia nu este a unei persoane sau a unui grup de persoane, Revoluţia este a românilor, a timişorenilor care au aprins flacără şi care a dus această flacără aşa cum strigau «azi în Timişoara, mâine în toată ţara». Aceasta este adevărul despre Revoluţie. Această revoltă populară, au ieşit oamenii din fabrici, din toate colţurile Timişoarei. Am început să sunăm în alte oraşe «Ieşiţi pe stradă», pentru că nu se cunoştea la Bucureşti ce e la Timişoara”, a afirmat Maria Grapini, luni, în plenul Parlamentului European.

Aceasta a adăugat că poporul român este proeuropean, iar locul României este în UE.

„Daţi-mi voie, că este comemorare, să fac o plecăciune în faţa miilor de morţi, în faţa timişorenilor care s-au sacrificat primii, în faţa românilor care au ieşit fără arme, cu braţele deschise în faţa celor care au venit să îi împuşte, pur şi simplu să îi împuşte. Cred că avem datoria, dragi colegi şi instituţiile europene, să respectaţi poporul român. Poporul român este proeuropean. Nu vă luaţi după informaţii şi după anumiţi conducători. Poporul român este proeuropean. Locul nostru este în UE. Din respect, acum la 30 de ani, vă cer Comisiei, Consiliului, Parlamentului să respectaţi drepturile românilor, cetăţeni europeni şi daţi-ne credibilitate, pentru că da, în 30 de ani România s-a schimbat mult. Poate nu ştiţi cât, dar vă invităm acasă la noi. Români dragi, oriunde veţi trăi, vă cer unitate, solidaritate şi iubiţi-vă ţara”, conchis Grapini.

Parlamentul European a dezbătut, luni la Strasbourg, o rezoluţie pentru comemorarea a 30 de ani de la Revoluţia română din decembrie 1989. Votul asupra rezoluţiei va fi dat în plenul de joi al PE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici