Graţiela Gavrilescu, atacată de mai mulţi lideri ALDE: Trădare şi şantaj

Graţiela Gavrilescu, care a acceptat să fie propusă ministru în Guvern, este atacată pe Facebook de mai mulţi lideri ai ALDE. „Lipsă de caracter, lipsă de loialitate, trădare şi chiar şantaj”, scrie despre Gavrilescu liderul ALDE Alba.

1663 afișări
Imaginea articolului Graţiela Gavrilescu, atacată de mai mulţi lideri ALDE: Trădare şi şantaj

Graţiela Gavrilescu, atacată de mai mulţi lideri ALDE: Trădare şi şantaj

Preşedintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, scrie despre Graţiela Gavrilescu că „vorbeşte de predarea ALDE. Doamne ce prostii învaţă oamenii ăştia de la PSD. Câte minciuni grosolane sunt în stare să debiteze. I-au spălat pe creier, ce mai. Dna Gavrilescu, dumneavoastră şi celelalte conserve ale PSD din ALDE aţi desfiinţat grupurile ALDE de la Camera Deputaţilor şi Senat. Dumneavoastră dna Gavrilescu v-aţi vândut pentru o funcţie de ministru. O doamne ce vremuri trăim, ca tocmai cea care se bătea cu pumnul în piept că e mare liberală să ajungă unealta PSD-ului”.

Ioan Lazăr adaugă: „Urât din partea unei doamne. Lipsă de caracter, lipsă de loialitate, trădare şi chiar şantaj. P. S. Dacă aveţi onoare doamnă Gavrilescu, daţi-vă demisia azi din Parlamentul României, aşa cum aţi asumat în 2016 prin angajamentul luat în faţa colegilor. Dacă nu vă amintiţi, vă reîmprospătez eu memoria”.

La rândul său, preşedintele ALDE Teleorman, deputatul Calota Florica Ica, susţine că ar caracteriza „toată disperarea cu care atacă Gavrilescu ALDE” prin „Revoluţionara Graţiela Gavrilescu şi disperarea ei după funcţii”.

Preşedintele ALDE Teleorman este de părere că Graţiela Gavrilescu are o „dorinţă nemărginită de a ocupa o funcţie, de a fi ministru”.

„Un episod asemănător l-am mai trăit cu dna Gavrilescu în 2017. La acea vreme, ministru al Mediului din partea ALDE a fost numit Daniel Constantin, ceea ce a însemnat că dna Gavrilescu a rămas pe din-afara guvernului. Era capabilă la vremea respectivă să rupă ALDE în două doar pentru a fi ministru. După ce postul de la mediu a fost liber, dna Gavrilescu, dând din coate şi spunând că i se cuvine, a cerut postul de ministru. Încep să înţeleg de ce a venit ea alături de Călin Popescu Tăriceanu în 2014. Nu convingerea liberală, nu ataşamentul ei faţă de valorile promovate de acesta. Nu, doamna Gavrilescu a venit alături de Călin Popescu Tăriceanu pentru că ştia că PLR la vremea respectivă va fi la guvernare. Şi, pentru că a fost mama revoluţiei de la Prahova, a susţinut din nou că i se cuvine postul de ministru al Mediului. Cei care cred că dna Gavrilescu face toată această acţiune împotriva ALDE din convingeri politice se înşală. Sunt încă de la începuturile ALDE alături de Călin Popescu Tăriceanu şi nu am auzit-o măcar o dată apărând drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Mai mult, ca ministru, în 2 ani şi jumătate a lipsit complet comunicarea cu privire la ce a făcut la minister. Pentru doamna Gavrilescu conta să fie pe funcţie. Acum, dna Gavrilescu vrea cu orice preţ să îi arate fidelitatea dnei Dăncilă pentru a o ţine pe mai departe propunere de ministru într-un guvern muribund. Asta vrea doamna Gavrilescu: funcţii! Cât mai multe!”.

Marian Niţă, Marian Cucşa, Graţiela Gavrilescu, Alexandru Băişanu şi Ion Cupă şi-a depus demisiile din grupul ALDE al Camerei Deputaţilor şi vor activa ca deputaţi neafiliaţi. Ca urmare a gestului, ALDE a rămas fără numărul necesar de 10 aleşi pentru a forma un grup.

Miercuri, Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că, în urma desfiinţării grupului deputaţilor ALDE, forurile statutare ale partidului au decis că va fi solicitată crearea unui grup mixt şi la Camera Deputaţilor, alături de Pro România, la fel cum a fost cerut şi la Senat.

Şi la Senat ALDE a rămas fără grup. Călin Popescu Tăriceanu a depus o solicitare de a fi înfiinţat grupul mixt cu Pro România, numit „Democraţia”. Cererea a fost trimisă spre analiză la Comisia de Regulament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici