Gray: CE nu va comenta pe tema numirii unui şef la DNA până la finalul procedurii

Purtătorul de cuvânt al CE, Mark Gray, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că CE a precizat în mod constant că nu va comenta pe tema numirii unui nou şef la DNA decât la sfârşitul procedurii.

16 afișări
Imaginea articolului Gray: CE nu va comenta pe tema numirii unui şef la DNA până la finalul procedurii

Gray: CE nu va comenta pe tema numirii unui şef la DNA până la finalul procedurii

El a răspuns astfel unei întrebări legate de avizul negativ al CSM dat joi în ceea ce priveşte numirea Monicăi Şerbănescu la conducerea DNA.

"Decizia finală aparţine preşedintelui. Vom comenta la final", a spus Mark Gray, subliniind că face toate comentariile în numele Comisiei Europene.

Pe de altă parte, Mark Gray a ţinut să precizeze că CE poate confirma că procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, s-a aflat la Bruxelles săptămâna trecută, unde a discutat cu oficiali din cadrul Secretariatului general al Comisiei. Potrivit lui Gray discuţiile au fost de natură tehnică, axate pe reforma sistemului judiciar şi lupta anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici