Greblă: Năstase nu mai poate fi preşedinte al CN al PSD. Rămâne membru PSD

Senatorul PSD Toni Greblă a declarat, marţi, că Adrian Năstase nu mai poate ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, menţionând că acesta şi-a pierdut şi calitatea de parlamentar, dar rămâne membru al PSD.

336 afișări
Imaginea articolului Greblă: Năstase nu mai poate fi preşedinte al CN al PSD. Rămâne membru PSD

Greblă: Năstase nu mai poate fi preşedinte al CN al PSD. Rămâne membru PSD (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Din păcate a intervenit o hotărâre judecătorească, care este definitivă, şi prin care i-au fost interzise domnului Năstase dreptul de a alege şi a fi ales. Drept urmare, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare nu mai poate ocupa funcţia de preşedinte al Consilului Naţional. În ce priveşte calitatea de simplu membru de partid, nu are nicio influenţă hotărârea de condamnare, astfel încât până domnul Năstase îşi va manifesta vreo intenţie, rămâne membru al PSD", a explicat Toni Greblă, preşedinte al Comisiei juridice al Senatului.

Greblă a fost întrebat despre prevederile din statutul PSD, potrivit cărora sunt radiaţi de drept membri de partid care au condamnări în dosare penale.

"Aceasta va fi o hotărâre pe care o vom lua în organele colective de conducere. Deocamdată, în cee ce priveşte calitatea de membru al partidului, nu se pune niciun fel de problemă", a precizat Toni Greblă.

El a confirmat faptul că la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare a încetat "de drept" calitatea de parlamentar a lui Năstase.

"Sigur, neavând dreptul să fie ales în organe ale statului, în Parlament, calitatea dânsului a încetat de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare", a adăugat Toni Greblă.

Tribunalul Bucureşti (TB) a constatat, marţi, că nu există nicio împiedicare a punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de doi ani de închisoare în cazul lui Adrian Năstase.

Instanţa a admis sesizarea judecătorului delegat cu punerea în executare a condamnării definitive date în cazul lui Adrian Năstase în dosarul "Trofeul calităţii" şi astfel a constatat că nu există nicio împiedicare de punere în aplicare a mandatului de executare emis de Tribunalul Bucureşti.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la instanţa superioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici