Grindeanu: Câştigătorul pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ din A8, desemnat

Toate proiectele finanţate din PNRR intră, de luni, în linie dreaptă, o dată cu desemnarea câştigătorului pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte a Autostrăzii A8, anunţă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

6963 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Câştigătorul pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ din A8, desemnat

„Toate proiectele finanţate din PNRR intră, de astăzi (luni - n.r.), în linie dreaptă o dată cu desemnarea câştigătorului pentru Secţiunea 1 a Autostrăzii Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte a Autostrăzii A8. Secţiunea de autostradă Târgu Mureş- Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km şi include şi contrucţia drumului de legătură cu Autostrada Translivania”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

El precizează că antreprenorul turc va avea la dispoziţie maximum şase luni pentru etapa de proiectare şi 24 de luni pentru cea de execuţie.

Contractul cu o valoare de 2,46 miliarde lei (fără TVA) prevede inclusiv construcţia a 36 de poduri, pasaje şi viaducte printre care un pasaj cu o lungime de 256 metri. Autostrada Târgu Mureş- Târgu Neamţ va traversa Carpaţii şi va asigura prima conexiunea dintre Moldova şi Transilvania pe o rută de mare viteză.

A8, Autostrada Unirii, în lungime de aproximativ 304 km este compusă din secţiunile Târgu Mureş – Târgu Neamţ şi Târgu Neamţ-Iaşi – Ungheni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici