Grindeanu: Construcţia tronsonului cu tuneluri de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă

Construcţia tronsonului cu tuneluri, Margina-Holdea, de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă, anunţă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Cele două tuneluri vor avea fiecare o lungime de aproximativ 2,13 km şi vor fi formate din două galerii unidirecţionale.

384 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Construcţia tronsonului cu tuneluri de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă

Grindeanu: Construcţia tronsonului cu tuneluri de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă

„Construcţia tronsonului cu tuneluri (Margina-Holdea) de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă! Am semnat astăzi (vineri - n.r.) contractul de finanţare pentru construcţia secţiunilor E şi D ale Lotului 2 ale acestei autostrăzi. Sunt 2,2 miliarde de lei (cu TVA) care vor fi folosite pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor finanţate preponderent prin PNRR. Tot astăzi (vineri-n.r.) am semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia acesor secţiuni, care reprezintă, practic, ultimul tronson al autostrăzii Lugoj – Deva”, anunţă Sorin Grindeanu.

Cel mai important obiectiv al proiectului, potrivit ministrului Transporturilor, este reprezentat de cele două tuneluri dintre Margina şi Holdea, solicitate prin acordul de mediu.

„Constructorul român căruia i-a fost atribuit contractul a demonstrat până acum că respectă termenele contractuale şi chiar poate finaliza lucrările mai devreme. De aceea, mă aştept ca şi acest contract în valoare de 1, 826 de miliarde de lei (fără TVA), finanţat preponderent prim PNRR, să fie predat CNAIR cel mai târziu la finalul anului 2026. Durata contractului este de 45 de luni - 11 luni perioada de proiectare şi 34 de luni perioada de execuţie a lucrărilor. Cele două tuneluri care vor fi construite în cadrul secţiunii vor avea fiecare o lungime de aproximativ 2,13 km şi vor fi formate din două galerii unidirecţionale”, încheie Grindeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici