Grindeanu, despre comasarea alegerilor: Am semne de întrebare că ar fi constituţională

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu spune că orice lucru care ar duce la o anumită simplificare, atâta vreme cât respectă legea, este binevenit. El afirmă că are „semne de întrebare că ar fi constituţională” comasarea alegerilor de anul viitor.

189 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, despre comasarea alegerilor: Am semne de întrebare că ar fi constituţională

Grindeanu, despre comasarea alegerilor: Am semne de întrebare că ar fi constituţională

În acest moment, eu am semne de întrebare că ar fi constituţională, dar nu sunt un specialist în drept constituţional, din contră, nu vreau să mă pronunţ. Nu e o decizie luată, sigur, anul 2024 este un an în care vom avea multe rânduri de alegeri, vom avea europarlamentare, locale, generale şi prezidenţiale. Eu cred că la finalul anului 2024 o să fim cam sătui, aşa, de pus ştampile şi atunci orice lucru care ar duce la o anumită simplificare, atâta vreme cât respectă legea, eu cred că este binevenit”, spune Sorin Grindeanu.

Liberalii susţin comasarea alegerilor.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis spunea joi că ar fi posibil, din punct de vedere constituţional, ca alegerile de anul viitor să fie comasate: „Patru rânduri de alegeri complicate sunt problematice. Ne-am afla permanent într-o competiţie electorală, cu certuri la televizor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici