Grindeanu despre podul peste Dunăre: un pod al speranţei, un pod al unirii

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a numit podul peste Dunăre de la Brăila „un pod al speranţei, un pod al unirii”: „este până la urmă dovada că statul român ştie să investească”.

350 afișări
Imaginea articolului Grindeanu despre podul peste Dunăre: un pod al speranţei, un pod al unirii

În 2017 puţini credeau în reuşita acestui proiect, a spus ministrul: „iată că, la 6 ani distanţă, suntem aici împreună să deschidem circulaţia pe acest pod care leagă cele trei regiuni istorice. Este un pod pe care l-aş denumi un pod al speranţei, un pod al unirii, un pod al speranţelor pentru toţi românii, un pod al speranţelor pe care şi le-au spus locuitorii în această lucrare de infrastructură unică în România şi în sud estul Europei. Este prima conexiune rutieră din istoria României dintre judeţele Tulcea şi Brăila”.

Grindeanu a adăugat că podul este dovada că „statul român ştie să investească şi să atragă bani europeni, ştie să abordeze strategic dezvoltarea regiunilor din România şi să creeze oportunităţi pentru noi locuri de muncă”.

„România îşi consolidează prin această lucrare de infrastructură inclusiv rolul strategic la frontiera de est a UE şi Alianţei Nord-Atlantice”, a spus Grindeanu.

Cel mai scump obiectiv de infrastructură realizat în ultimii 30 de ani în România este inaugurat la Brăila. Este vorba despre podul peste Dunăre care va fi deschis circulaţiei rutiere începând de azi, de la ora 13.00. Deocamdată, podul va fi deschis doar pe timpul zilei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici