Grindeanu: Două secţiuni din A8 - Autostrada Unirii vor fi finanţate prin PNRR

Indicatorii tehnico-economici pentru două dintre secţiunile A8 - Autostrada Unirii, finanţate prin PNRR, au fost aprobaţi, luni, în şedinţa de Guvern, anunţă ministrul Transpoturilor, Sorin Grindeanu.

1377 afișări
Imaginea articolului Grindeanu: Două secţiuni din A8 - Autostrada Unirii vor fi finanţate prin PNRR

Sursa foto: Facebook/Sorin Grindeanu

„Am aprobat astăzi, în şedinţa de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru două dintre secţiunile A8 (Autostrada Unirii), finanţate prin PNRR”, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de facebook.

Astfel, pentru Secţiunea Târgu Mureş-Miercurea Nirajului (22 km), care va tranzita judeţul Mureş, sunt alocate 3,64 miliarde de lei.

„Aici vor fi construite 16 poduri, 16 pasaje şi 4 structuri casetate, la care se adaugă un drum de legătură cu A3 (2,39 km)”, precizează Grindeanu.

Pentru Secţiunea Leghin-Târgu Neamţ (29,91 km), care va tranzita judeţele Neamţ şi Iaşi, suma alocată este de 2,51 miliarde de lei. Pe această secţiune vor fi construite 13 poduri, 11 pasaje şi două viaducte.

„Până la sfârşitul acestui an vom lansa în licitaţie contractele pentru proiectarea şi execuţia acestor două secţiuni cu o lungime cumulată de 52 de km”, mai spune vicepremierul.

Acesta afirmă că aceştia sunt paşi concreţi pentru construcţia A8 (Autostrada Unirii) ce va avea o lungime totală estimată de 311 km (Târgu Mureş - Târgu Neamţ- Iaşi- Ungheni).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici