Grupul minorităţilor promite că nu va susţine nicio moţiune simplă sau de cenzură

Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale va acorda votul de învestitură Guvernului Boc şi promite că nu va susţine nicio moţiune simplă sau de cenzură la adresa acestui Cabinet, a declarat, miercuri, în plen, liderul grupului, Varujan Pambuccian.

12 afișări
Imaginea articolului Grupul minorităţilor promite că nu va susţine nicio moţiune simplă sau de cenzură

Grupul minorităţilor promite că nu va susţine nicio moţiune simplă sau de cenzură (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Pambuccian a afirmat că grupul minorităţilor şi-a respectat până în ultima clipă înţelegerea pe care a avut-o cu Guvernul învestit în urmă cu un an, iar apoi a fost o "realitate politică nouă" în care minorităţile au avut un vis în care Klaus Iohannis putea să devină prim-ministru. "Există şi vise care nu se împlinesc. Acum suntem într-o nouă realitate politică", a spus Pambuccian.

Liderul grupului minorităţilor a explicat că decizia deputaţilor aparţinând minorităţilor naţionale de a da votul de învestitură Guvernului Boc a fost benefică şi pentru formarea actualei puteri, dar şi pentru stabilizarea opoziţiei. El a arătat că erau două posibilităţi, una să se intre "într-o logică a alegerilor anticipate nesfârşită", iar alta să se intre "într-o logică de stabilizare", iar minorităţile au ales "a doua cale".

"Domnule prim-ministru, vă vom acorda votul de învestitură exact în felul în care am promis că nu vom vota nicio moţiune simplă sau de cenzură", a spus Pambuccian.

El a adăugat că minorităţile îşi rezervă dreptul să discute şi să procedeze cum consideră în cazul legilor cu impact important asupra fiscalităţii, economiei reale şi problemelor minorităţilor.

Varujan Pambuccian a mai spus că va fi foarte dificil de guvernat, adăugând că există bucuria de moment, dar realitatea ar putea fi foarte dură. "De aceea vă vom sprijini pentru a trece cu bine de această realitate", a arătat Pambuccian, adăugând că speră că grupul minorităţilor este înţelept şi viitorul va dovedi că a procedat bine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici